Зеленогорски за къмпингуването: Ще реагираме на всеки сигнал

  • 02 март 2016 07:36

  • 1250
  • 2
Зеленогорски за къмпингуването: Ще реагираме на всеки сигнал
© Булфото

Иракли, Корал и Карадере ще се съхранят като плажове. 30 камиона по 5 тона се изхвърлят боклуци или кметът на Бяла е изхвърлил близо 160 тона боклук. Остава огромна мръсотия. Ще реагираме на всеки сигнал. Това заяви съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски по повод новият закон за къмпингуването у нас.

По думите му и в момента има няколко действащи закона, които забраняват къмпингуването. „Има изровени тоалетни по плажове и гори и някой заблуден турист може да потъне в тях. Няма никакви условия”, отсече още депутатът.

„Мога да приема всеки сигнал и да се реагира заедно с комисията на всяко място по Черноморието ни, за да видим проблеми с неработещите канализации, проблеми с боклуците и т.н. Не искам да нападам никого и да обиждам никого. В цяла Европа са направили къмпингуването незаконно, освен в обозначените места. Ако искаме да се постига европейски стандарт трябва да го направим това”, смята още Зеленогорски.

По думите му и до момента има забрани, но не се осъществява контрол. Министерство на туризма вече поема контрола. „ Главният въпрос е за кемперирането у нас. Това е все едно да строиш хотел. Поех ангажимент, че с много по-малко средства ще може да се създаде къмпинг. Например в Хърватска има къмпинги от една до 5 звезди. Ще има охрана, ще се имаш течаща вода и ще се опазва околната среда”, обясни още Зеленегорски.

Има 300 автомобили паркирани на плажа в едно от девствените места у нас, как се очаква да се спазва биоразнообразието, запита още той и добави, че трябва да има правила и контрол.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
1250 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.13 | 08:58

2
Това добре, но най-напред направете така, че властимащите да реогират на всеки сигнал за кражби, побоища, беззаконие по селата и градовете, по пътищата, за корупция, а след това и за къмпингуването!

2016.03.13 | 08:58

1
Този глупав на вид човечец, от кога разбира и от къмпингуване?

Добави коментар

Водещи новини