Зеленогорски напомни стара поговорка на ДСБ: Три пъти мери, един път режи (видео)

  • 19 януари 2016 14:08

  • 1374
  • 1
Зеленогорски напомни стара поговорка на ДСБ: Три пъти мери, един път режи (видео)
© Булфото

На редовно заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок Найден Зеленогорски обяви, че са обсъждали в Блока основните приоритети за новия политически сезон, като сред тях са предстоящите закони, отнасящи се до съдебната реформа, антикорупционния закон, както и споразумението, което трябва да преподпишат с ГЕРБ. Зеленогорски се надява тази седмица да започнат преговорите по същество.

На Изпълнителния съвет е присъствал и министър Петър Москов. Зеленогорски обясни, че го припознава като министър на РБ и посъветва всички от ДСБ да взимат решения след като дълго ги обмислят, тъй като не му се иска да се разделят, защото пак ще се наложи да се събират. „Не може така лесно да се разпада Блок, който при последните избори отчете все по-нарастващи резултати. Три пъти трябва да се мери и един път да се режи“, с тази стара българска поговорка се обърна Зеленогорски към колегите си от ДСБ.

Зеленогорски заяви, че РБ трябва да се разширява и укрепва и дори от Блока водят преговори с партии от дясното.
Във връзка с разразилата се sms – сага, Найден Зеленогорски се надява, че все по-рядко ще се случват такива ситуации в българското общество и призова да бъдат регламентирани контактите между политиците и представителите на съдебната власт.
За РБ реформите са без алтернатива, напомни той.
Реформаторите твърдо застават зад провелия се референдума за еклектронно гласуване, тъй като 2 милиона българи казаха на него, че са „за“ такова гласуване. „Ние трябва да уважим техния вот и всички ПГ да го подкрепят. Настояваме и за промени в Изборния кодекс, които трябва да се осъществят до края на май, след като в сегашния кодекс има заложени много мини и той трябва да бъде променен, за да гарантираме обективни и честни избори“, заяви Найден Зеленогорски.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1374 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бай Вълю от Гривица

2016.01.20 | 01:18

1
Туй улавото момче от нашия край,и то взе акъл да дава.Абе,аланкоолу,виж си първо осрания г.з,и тогава ръси мъдрости.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини