РБ: През 2016 г. ще работим за ускоряване на реформите (видео)

  • 13 януари 2016 10:12

  • 1077
  • 0
РБ: През 2016 г. ще работим за ускоряване на реформите (видео)
© Булфото (архив)

През 2016 година ще настояваме за ускоряване на реформите. Говоря за съдебната система, антикорупционното законодателство, енергетиката, пенсионната система.

Това каза в началото на новия политически сезон депутатът от Реформаторския блок Найден Зеленогорски. РБ има амбициите за по-категорични реформи във вътрешната и външната сигурност. Трябва да защитаваме границите на България и Европейския съюз. Трябва да се справим с бежанската вълна. За това предлагаме на колегите от ГЕРБ анекс към коалиционното споразумение, който да отрази по-добре динамиката на ставащите събития, каза още той.

РБ счита трябва да се инициира широк дебат за съдебната реформа. Очакваният доклад на Европейската комисия за правосъдието ще бъде критичен. Поради тази причина очакваме бързи и реални действия от нови министър на правосъдието. Антикорупционните политики също ще бъдат приоритетни за нас. Промените в Изборния кодекс също трябва да бъдат направени. Ще бъдем особено взискателни към административната, образователната и пенсионната реформа. Няма друга алтернатива освен реформи. Българските граждани очакват от нас консенсус и работа, завърши Зеленогорски.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1077 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини