Депутат от ДПС: Охраната на Местан не е сваляна

  • 14 януари 2016 18:14

  • 2791
  • 5
Депутат от ДПС: Охраната на Местан не е сваляна
©

Не става въпрос за дилемата "Доган-Местан", а дали да има ДПС или да няма. Това, което беше тръгнало да се случва, може би щеше да доведе до изключително сериозни проблеми в партията. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ДПС Янко Янков.

Словото на Доган на тържеството на ДПС беше доста критично, тъй като имахме проблеми от организационен характер, както и такива, свързани с определени зависимости, които ясно и тенденциозно бяха започнали да се проявяват. На другия ден очаквахме Местан да ни събере и да ни разясни проблемите, поставени от почетния председател. Такова събиране нямаше, а още на следващия ден са започнали обаждания от консулството на Турция, че областните управители от ДПС трябва да се съберат там. Имало е и сериозни заплахи – който е против Местан, край с политиката, край с бизнеса, заяви Янков.

Това ескалира в крайна степен и с посещението на Местан в турското посолство. Не е нормално да търсиш защита от Турция, имаме български служби. За да търсиш убежище някъде, трябва да чувстваш заплаха и вина. Спешно беше свикан Централен съвет и очаквахме Местан да дойде там. Той беше поканен от Рушен Риза. Но видяхме, че се отиде в Кърджали, даде се пресконференция с колеги, за които не знаехме, че са там. Това спонтанно дистанциране от партията показва, че има нещо, които ние не знаем – влияние, несъвместимо с българския национален интерес. Една мъжка постъпка беше да се дойде на Централния съвет, да се види какви са проблемите и да ги решим, коментира депутатът от ДПС.

По думите му, депутатите, последвали Местан, не е трябвало да напускат парламентарната група на ДПС, а да останат в нея и да защитят Местан. Според Янков постъпката им показва, че и те са в определени зависимости.

Започна да се внушава и дилемата "Турция или Русия". Аз винаги съм смятал, че Турция е наш стратегически партньор. Ние сме член на НАТО, има създадени хиляди работни места у нас от турски фирми, но Турция по никакъв начин не може да подменя нашия суверенитет. Такава намеса в политическия живот на една страна не може да бъде допусната. От друга страна ние не сме и против Русия, заяви още Янков.

Той каза, че едва ли е имало ултиматум към Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в да се оттегли от председателското място на ДПС. Такова нещо може да направи само Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, но доколкото го познавам, той никога не би действал чрез посредник, както се твърди, обясни Янков.

Той разкри, че няма информация охраната на Местан да е била свалена в деня преди изключването му от ДПС. Службите би трябвало да работят за България и ако някой има информация, че те неправилно и манипулативно информират, той е длъжен да информира съответните органи. В противен случай той носи съответната по закон отговорност, каза още Янко Янков.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2791 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
местан

2016.02.01 | 13:42

5
Бойко обеща да я утрой
Д П

2016.02.01 | 13:42

4
Ами ти Янко кому кура търсиш в тая партия чий интереси защитаваш или и за теб има нещо от баницата Всички там са такива впрочем и от другите партии не им отстъпват по нищо
ДОГАН ГО НАХАКА ЦЕЛИЯ НА воленуглу ПЕРХЕДРОЛА хаха

2016.02.01 | 13:42

3
ДОГАН ЕВА ЯКО воленуглу ПЕРХЕДРОЛЕНИЯ ПЕДРАЗ

2016.01.16 | 18:35

2
Оф, горкичкият Местан все някой го заплашва, все бил жертва. Колко се плаща на БТВ, НОВА и всякакви други да му правят реклами? Сякаш Местан и бившата му партия са най-важните във България!?
М

2016.01.15 | 09:07

1
Как гнусно и нагло лъжат тия свине!

Добави коментар

Водещи новини