Божидар Лукарски: РБ няма да припознае и да работи с Лютви Местан (видео)

  • 13 януари 2016 08:03

  • 1223
  • 0
Божидар Лукарски: РБ няма да припознае и да работи с Лютви Местан (видео)
© Булфото (архив)

Аз бих бил малко по-песимистично настроен относно икономическия ръст. Той не зависи само от нашите усилия, а и от световната обстановка. Сривът в Китай, продължаващите проблеми в Украйна и Сирия, бежанската вълна, всичко това оказва влияние върху растежа.

Това каза пред камерите на БНТ министърът на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва. Искрено се надявам да не се повтори глобалната криза от 2008 година, каквито прогнози има. Според мен сега светът е много по-подготвен, а и китайската икономика е доста силна, категоричен беше той. Министърът коментира и темата за горивата. Това, което се случва във Варна е полезно за цялата страна, но засега се случва само там. Ако петролът продължава да пада, аз не виждам причини за скок на цените на горивата. Либерализацията на пазара на електричество ще се отрази върху цените за крайните потребители. Рано е да давам прогнози как и с колко, но съм убеден, че енергийната борса ще окаже влияние върху цената на тока. Не искам да коментирам енергетиката, защото това е в ресора на министър Теменужка Петкова. Същото важи и за "Южен поток", но категорично мога да заявя, че няма никакво запитване от руска страна за възобновяване на проекта, разкри Лукарски.

Вчера нямаше никакви изненади на сбирката на Реформаторския блок. Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и изрази лична позиция и аз я уважавам. Нека да оставим колегите от ДСБ да вземат сами решение. Това ще стане в края на месеца. РБ е сбор от партии със своя собствена самобитност и история. Не мисля, че превръщането на РБ в една партия ще реши проблемите в държавата. Не искам да коментирам темата ДПС. Не виждам никакъв вариант РБ да се разбере, да припознае и да работи с Лютви Местан, категоричен беше министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1223 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини