Нашата цел не е да тормозим клошарите, а да защитим обществения интерес, обяви Василева

  • 13 януари 2016 08:15

  • 1095
  • 2
Нашата цел не е да тормозим клошарите, а да защитим обществения интерес, обяви Василева
©

Нашата цел не е да тормозим клошарите, а да защитим обществения интерес с посегателство върху имуществото, което е наше имущество.

Това обяви в сутрешния блок на бТВ министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва по повод готвената от управляващите санкция, станалата известна като глоба „клошар“.

„Тази санкция придоби наименованието такса „клошар“, но аз я наричам глоба „вандал“, защото текстовете са насочени към вандалското поведение към контейнерите за отпадъци – те се чупят, палят... Контейнерите са обществена собственост“, поясни обаче министърът.

Това, което ние предлагаме, е глоба, в случаите, когато се изтърбушват контейнерите, да варира в порядъка на от 300 до 1000 лева. И сега в закона има текстове, които предвиждат по-ниски глоби за по-дребни провинения, допълни Василева.

„Глобите не са затова да пълнят хазната, глобите са затова да имат дисциплиниращ ефект“, категорична бе тя.

„2011 година бяха въведени по-строги изисквания за найлоновите торбички. Тогава ползването на торбички в държавата беше в обем на 1 млрд. и половина. Към днешна дата броят е намалял почти наполовина. Спестени са 3 млрд. торбички за тези 4 години“, припомни министър Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва.

Последвайте канала на

1095 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.01.21 | 13:45

2
Да бе да защити общественият интерес хората ги убиват и за пет лева а те се занимават с клошарите в държавата правосъдие липсва. Това е присъщо за страни от третият свят като нашата!
Веселин Василев

2016.01.21 | 13:45

1
Кокошка.

Добави коментар

Водещи новини