Ивелина Василева: Успяхме да усвоим и да оползотворим повече от 99% от евросредствата

  • 08 декември 2015 18:03

  • 1289
  • 3
Ивелина Василева: Успяхме да усвоим и да оползотворим повече от 99% от евросредствата
© Булфото (архив)

През изминалата година свършихме много работи. Успяхме да усвоим и да оползотворим повече от 99% от евросредствата. Мога само да се радвам, че премиерът Бойко Борисов ме е определил като отличничка на кабинета. В крайна сметка за това сме на тези постове, за да си вършим работата.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва. Тя коментира и темата за глобалното затопляне и промените в климата. Министърът ще участва утре на конференцията в Париж за климатичните изменения. За измененията на климата има принос човешката дейност. Целта на срещата, която се провежда в Париж е да се постигне едно общо споразумение. Не трябва да се допуска повече от 2 градуса глобално затопляне. България е част от Европейския съюз, който си е поставил за цел да се намали парниковия ефект и увеличаването на парниковите газове. Това може да стане чрез използването на възобновяемите енергийни източници. Трябва да се намери баланса. България вече е постигнала целите си относно възобновяемите енергийни източници по план за 2020 година. Трябва много внимателно да се изчисляват и да се проектират стъпките в енергийния сектор, за да не се получи обратния ефект, категорична беше Василева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1289 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Запознат

2015.12.21 | 19:07

3
Много добре свършена работа от министърката. А госпожа Василева знае ли че от 2009 година насам в курортното с.Баните в Родопите, на 20 (двадесетина) метра от самата сграда на Болницата за рехабилитация (в която се лекуват наши и чужди граждани), от кмета на общината са докарани и се изливат свободно всички обрати води на двете села - Баните и Оряховец. Докога ще продължи това никой не знае.
Брилантино

2015.12.09 | 12:05

2
Спор няма, вие ги усвоихте така хубаво, че даже заплати не ви трябват. :) След 5-10 години Герб, БСП и всички др партии ще се обвиняват, а вие ще живеете в мизерия. (късмет на пътуващите към чужбина)>

2015.12.08 | 21:51

1
emi taka e pri kurva boiko

Добави коментар

Водещи новини