Ивелина Василева: От БСП направиха лош опит за всяване на паника (видео)

  • 25 януари 2016 08:31

  • 1948
  • 2
Ивелина Василева: От БСП направиха лош опит за всяване на паника (видео)
© Булфото (архив)

От БСП направиха лош опит за всяване на паника. Хората трябва да знаят, че спекулациите за очакван потоп са силно преувеличени. Всички институции работим координирано и не на парче.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, министър на околната среда и водите. В страната няма безстопанствени язовири. Всички анализи са направени и документацията е в ред. През изминалата година беше направено много. Най-важното е, че затегнахме контрола. Проверки се правят два пъти годишно. Всички знаят своите отговорности - кметове, областни управители, "Напоителни системи", пожарна, гражданска защита. На сайта на министерството всеки ден даваме подробна информация за нивата на реките и язовирите. Безспорно има слабости, които са натрупани през годините, но всички горе споменати работим заедно и координирано, категорична беше Василева.

Трудно е да се пребориш с природата. Това, което гарантирам е, че работим много усърдно, за да има превенция срещу природните бедствия. Сега няма безстопанствени язовири. Ясно е кой носи отговорност. Не дай си Боже, ако стане някакво бедствие, ще ясно кой ще си понесе санкциите и наказанията, защото контролът е много строг, допълни министърът. Конкретните данни за качеството на питейните води могат да бъдат предоставени от Министерството на здравеопазването. Ние подпомагаме реализацията на проектите за пречиствателни станции и изграждането на нови ВИК мрежи, разкри още Василева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1948 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мохикана

2016.01.25 | 15:16

2
Тази плюе БСП, типично по герберски и бойко-борисовски. Как ще ну докажа,че БСП не са прави, до сега от нея само на думи чуваме,че няма опасност......!

2016.01.25 | 13:10

1
Работиме координирано ,да влезе удавника !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини