Бойко Ноев: Много висок е залогът покрай истината за свалянето на охраната на Местан

  • 11 януари 2016 18:17

  • 3480
  • 4
Бойко Ноев: Много висок е залогът покрай истината за свалянето на охраната на Местан
©

Има неясноти, които трябва да бъдат изяснени от медиите, обществеността и най-вече от хората, които носят отговорност. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият министър на отбраната Бойко Ноев по повод свалянето на охраната на изключения от ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Когато се променяше Законът за Националната служба за охрана (НСО), имаше предупреждения, че това ще доведе до проблеми, имаше предупреждения, че президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното може да понесе висока политическа цена, добави Ноев. По думите му, основният порок на НСО е безконтролността на ръководството на службата.

Ясно е, че нещо се е случило с охраната на Местан, когато му е поставен ултиматумът да си подаде оставката. Ръководството на НСО засега не казва нищо, като се позовава на секретността. Възниква въпросът кой е предложил охраната да бъде свалена. В такъв случай задължително има писмени документи с мотиви. Този, който мотивира искането, носи отговорността в случая, защото тук не става въпрос за някаква малка партийка – един файтон хора, посочи бившият военен министър. По думите му, в случая най-добре би било президентът и народните представители да изяснят обстоятелствата по казуса.

Според Ноев не случайно засега нямаме официално опровержение за свалянето на охраната на Местан. Залогът е много висок – за президента, който не е знаел, че това се случва, залогът е висок и за Местан, и за шефа на НСО - очаквам той да си отиде, той да е бушонът, който да изгори. Висок е залогът и за Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г – не допускам, че той не знаел какво се случва. Затова с излизането на истината наяве ще видим кой ще поеме отговорността, заяви бившият министър на отбраната.

По думите му твърденията, че Местан е шпионирал в полза на Турция са смешни. Не може две години да е шпионирал, а службите да не са засекли нищо – това е несериозно, каза Ноев.

Според него в Народното събрание спешно трябва да бъдат внесени поправки в Закона за вероизповеданията. Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от незабавно трябва да свали политическия чадър над Пеевски и да позволи да бъде разследвано материалното му състояние. Също така Доган трябва да подкрепи законови поправки в Закона за вероизповеданията, каза още Бойко Ноев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3480 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
QLOVA KURVA BOIKO OGRABI KTB S MESTAN I CACATA

2016.01.12 | 09:38

4
KOI OPLODI PAZAVRA BOIKOYGLY S GROZEN TRAVESTIT ! KOI ?

2016.01.12 | 09:38

3
Всяка медийна изява на тоя лумпен е свързана с оплюване на НСО,служба с която никога не е имал нищо общо! Кажи какво направи когато беше министър бе гнидо мършава,долен,платен трол!

2016.01.12 | 09:38

2
Всеки път , когато слушам говоренето му , имам чувството , че ще експлоадира от злоба .
мм

2016.01.12 | 09:37

1
На Местан охраната е от Турското посолство.Гардове на НСО не са необходими.

Добави коментар

Водещи новини