Местан: Категорично трябва да прокламираме независимостта на съдебната власт (видео)

  • 23 септември 2015 10:55

  • 1871
  • 8
Местан: Категорично трябва да прокламираме независимостта на съдебната власт (видео)
© Булфото

ДПС е единствената група, която не подписа действащата българска конституция, още тогава имахме ясното съзнание, че в тази конституция са заложени ограничения, които са предпоставка преходът ни да бъде мъчителен и по-дълъг отколкото в други страни. Въпреки това ДПС се придържа към духа на българската конституция, каза лидерът на партията Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в в парламента.

Явно е, че има нужда от реформиране на конституцията. Принципът на независимост на съдебната система се е изродил, алармира Местан. Съдебната власт трябва да бъде независима, но и с това прозрачна и отчетна пред цялото общество.

Нито една конституционна промяна не може да противостои на принципа на независимата съдебна власт. Дебатите не бива да приключват, а да започнат с проблема, който ще попречи или направи възможно съгласието да се реализира конституционния проект. Ще реализираме сериозна реформа в съдебната власт, нека не оценяваме този проект като имитация на реформа и подмяна на реформа, това е национален нихилизъм. Промяната е съществена и тя е основна в две посоки – разделението на Висшия съдебен съвет и начина по който ще се избират представителите на съдебната власт в този съвет, категоричен е Местан.

Съотношението политическа-магистратска квота в двете гилдии е проблемът на проблемите. Знам, че има политическа теза, която смята, че мястото на следствието и прокуратурата е в изпълнителната власт. Изменението на конституцията трябва да се направи след като решим въпроса – какво бихме могли да направим преди тази промяна, каза лидерът на ДПС.

Нека на второ и трето четене да прецезираме текстовете, че в най-спорния параграф да прокламираме категорично независимостта на съдебната власт по отношение на прокуратурата и следствието. Само така ще финализираме конституционната промяна, смята Местан.

Не може да искате от нас при действаща конституция да подкрепяме напъни за нарушаване на този закон, ние ще подкрепим промените на българската конституция с 36 гласа, завъши Местан.

Последвайте канала на

1871 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Националния предател

2015.09.23 | 22:31

8
Анти-Българин,пръч-коч Паша ефенди ага ислямов е против,защото е чужд елемент и обслужва правителства от третия свят.България не се нуждае от чужди елементи и отърването от ислямистите е А ПРИОРИ.
Аз съм Българин

2015.09.23 | 22:31

7
И не съм съгласен да се ровят и внедряват неща против Българските интереси и закони да се вмъкват феодални ислямски закони,обсслужващи корана и исляма.Тоя не е Българин и дпс са различни от Български език,вяра и култура.
Не е възможно

2015.09.23 | 22:31

6
Като ТОЯ,да си от ислямска религия и да подпишеш Българска Православна Конституция.Мястото им е в затвора и да се ПРОКЛАМИРАТ за несъстоятелност в противречие с държавата.Престъпници управляват нашата родина,които са ПРЕЯЛИ С ВЛАСТ.А трябва КУРШУМ И АЛЕ-`УЯ да ядът противоконституционите паразити.
България СПЕШНО

2015.09.23 | 22:31

5
Трябва да се отърве от мюмунския вожд и САТАНАТА.ПРОТИВ ВСИЧКО РОДНО И БЪЛГАРСКО.
Не е НОРМАЛНО

2015.09.23 | 22:31

4
Във Български Парламент да говориш на Анти-Европейски цигански език и на страна от третия свят нямащ нищо-общо със Българските и Европейски цености.
XXL

2015.09.23 | 14:01

3
ТОЛКОВА НЕЗАВИСИМА ЧЕ ЧАК НЕДОСЕГАЕМА И БЕЗНАКАЗАНА.

2015.09.23 | 13:02

2
SAMO GERB
Любомир Ангелов член на ПП АТАКА

2015.09.23 | 12:35

1
От Атака сме добри, от ми.нети устата ни гори. Ние сме руски подлоги, и всичките сме дроги. Пу.ткин в рубли ще ни плаща, и хуя гордо ни поклаща. Волен искаше по пет, ама Пу.ткин за ми.нет. Сидера Ага хуя му съзря, и веднага устата му за фелацио узря. Ех на Варадеро ще почина аз, щото Пу.ткин ще ме сцепи пак от раз. Чуколина тъжно гледа от страни, иска му се Волен да смени. И той за рублички да свири, на Варадеро да се вири.

Добави коментар

Водещи новини