Миков: Конституционните промени имат за цел само кадрови смени, ние няма да ги подкрепим (видео)

  • 23 септември 2015 10:26

  • 1865
  • 5
Миков: Конституционните промени имат за цел само кадрови смени, ние няма да ги подкрепим (видео)
© Булфото

Оставаме твърдо в опозиция и няма да подкрепим конституционните промени.

Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно по време на днешните дебати за Законопроекта за промени в Конституцията. "Промените се правят от едно нестабилно мнозинство, което пита Конституционния съд преди да гласува. Това мнозинство е събрано на принципа на политическото отъркване. Сега чакаме Веницианската комисия да се произнесе. Ако тя не ви отговори, Арменският поп ли ще питате? Механичното причисляване убива органа на съдебната власт. Предлаганите промени са механични и те няма да гарантират по добро функциониране на съдебната власт. Те ще доведат до едно капсулиране на съдебната власт. Абсурди, които произтичат от целта да се направят кадрови промени и да се промени Конституцията на всяка цена. Ние не можем да приемем това разделение", каза още той.

"Промените ще доведат до смяна на ВСС, но няма да доведат до по-добро управление на съдебната власт. Вие искате да платите много скъпа цена. Твърде лицемерна е грижата за подобряване на работата на съдебната власт. Няма никаква системност при изслушването и обсъждането на докладите на ВСС и ВАС. Най-добрият начин за взаимодействие между съдебната и законодателната власт е точно това. Задълбочени доклади от страна на ВСС, отчет на правосъдния министър и дебати тук в парламента. Такова нещо не се е случвало отдавна. Сега това безпринципно мнозинство ще си извади очите, докато се разберат колко души да бъдат в колегиите и кой да ги назначава. Ние от БСП-Лява България ще бъдем последователни и няма да подкрепим предлаганите промени", завърши Миков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1865 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ББН

2015.09.24 | 01:01

5
ОТ всяка една страна сте ГОЛА ВОДА .ЦИРКАДЖЍЍ.
Любомир Ангелов член на ПП АТАКА

2015.09.24 | 01:01

4
От Атака сме добри, от ми.нети устата ни гори. Ние сме руски подлоги, и всичките сме дроги. Пу.ткин в рубли ще ни плаща, и хуя гордо ни поклаща. Волен искаше по пет, ама Пу.ткин за ми.нет. Сидера Ага хуя му съзря, и веднага устата му за фелацио узря. Ех на Варадеро ще почина аз, щото Пу.ткин ще ме сцепи пак от раз. Чуколина тъжно гледа от страни, иска му се Волен да смени. И той за рублички да свири, на Варадеро да се вири.

2015.09.24 | 01:00

3
Микоооооов, ако някой внесе законопроект за безплатна пиячка за БСП и връщане на соца, веднага ще го подкрепите на 100 %. Вие от БСП открито пречите на развитието на България.
Мохикана

2015.09.24 | 01:00

2
Предлаганите промени оставят усещане за смут, за подозрение и за неизчистване на проблемите в съдебната система. Михаил Миков е напълно прав, вижда нещата адекватно и ги казва по същия начин!
Умник Гюро

2015.09.24 | 01:00

1
Мама ти да еbа, Манаф червен! Смърт за комунистическите родоотстъпници и терористи!

Добави коментар

Водещи новини