Трябвало да заявим искаме ли съдебна реформа или статукво

  • 23 септември 2015 08:43

  • 1216
  • 1
Трябвало да заявим искаме ли съдебна реформа или статукво
©

Да има ли съдебна реформа коментираха в сутрешния блок на бТВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в от АБВ, Данаил Кирилов от ГЕРБ, Димитър Делчев от РБ и Филип Попов от БСП лява България.

Припомняме, днес предстои първо четене на промените в Конституцията, внесени от управляващата коалиция. То бе предшествано с „дъжд“ от домати.

„На първо четене трябва да заявим искаме ли съдебна реформа или смятаме, че статуквото ни устройва много добре“, отбеляза реформаторът Димитър Делчев.

Изключително ниско е доверието в съдебната система. Ние може да спорим за всяка запетайка, но ако не се съберат 180 гласа за този проект, който и АБВ внесоха, това ще доведе до отлагане, поредното отлагане, изтъкна той, като увери, че този законопроект в никакъв случай не е предизборен трик.

Всичко, което се прави в момента, е спирачка, категоричен бе той.

„Ако на борбата с корупцията се гледа като на първо четене, това е катастрофа, по-отвратителен сигнал не можем да подадем“, коментира обаче на казаното зам.-председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Ние питаме венецианската комисия и не търсим отговор. С разпределението,
предлагайки разделение на ВСС, което е добро решение за мен, ние може би отиваме в периметъра на Велико Народно събрание, смята той.

На въпрос АБВ ще дадат ли подкрепата си за промените, Петков каза: „Ние ще дадем политически знак за волята ни за съдебна реформа“.

“Не можем да участваме в подобни комбинация само за да се сменят креслата. Това по никакъв начин няма да забърза процеса и да го направи по-справедлив. В държавата липсва държавност“, категоричен бе обаче социалистът Филип Попов.

„Да запазим хармонията в коалиционните отношения. Има принципни въпроси около които можем и следва да се обединим. Има въпроси, които могат да изчакат“, призова от своя страна председателят на правната комисия Данаил Кирилов.
 

Последвайте канала на

1216 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Саси

2015.09.23 | 13:22

1
По-добре и не можеше да го каже Филип Попов: "В държавата липсва държавност!" оттам ни идват и всичките проблеми...

Добави коментар

Водещи новини