Изслушват кандидатите за управител на БНБ

  • 09 юли 2015 08:46

  • 778
  • 0
Изслушват кандидатите за управител на БНБ
©
Парламентарната комисия по бюджет и финанси ще изслуша кандидатите за нов управител на Българската народна банка. Това става след като досегашният гуверньор Иван Искров обяви , че подава оставка от 10 юли.
 
Претендентите за поста са четирима – Димитър Радев, издигнат от ГЕРБ, Бисер Манолов от реформаторите, Григорий Вазов от Патриотичния фронт и Виктор Йоцов от АБВ. От опозицията няма кандидати, но няма и обявени намерения за подкрепа на някои от предложените.
 
Според правилата за избор всеки кандидат ще представи концепция  в рамките на 20 минути, а след това депутатите ще му задават въпрос до 2 минути с право на отговор до 10 минути. Окончателният избор ще стане  в пленарна зала като народните представители ще гласуват кандидатурите на всеки поотделно.
 
Получилият повече от половината гласове  ще се смята за избран. Ако повече от един кандидат е събрал подкрепа, за избран се счита този с повече гласове “за”. Ако никой не е получил повече от половината гласове, се провежда ново гласуване с двамата кандидати, получили най-много гласове “за” при първия вот, уточнява БНТ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
778 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини