Менда Стоянова: Няма да има вакуум в ръководството на БНБ

  • 10 юли 2015 08:25

  • 1446
  • 3
Менда Стоянова: Няма да има вакуум в ръководството на БНБ
© Булфото

Иван Искров ще продължава да изпълнява функциите си на управител на БНБ, докато бъде избран негов заместник. Вакуум няма да има. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Комисията по бюджет и финанси и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова.

Всеки от кандидатите за управител на БНБ има своята доволна автобиография и експертиза. На вчерашното изслушване всички кандидати се представиха добре, но ако трябва да дам своята лична оценка, мисля че имахме само една програма – на кандидата на ГЕРБ Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г.. Той изложи много сериозно стратегическите си виждания как трябва да се развива финансовата и банковата система и как трябва да се променят нещата там, посочи Стоянова.

Това, което се случи вчера на бюджетна комисия, трябваше да се случи във формата на управляващата коалиция, за да се реши въпросът вътрешнопартийно, смята тя. Шефът на БНБ трябва да бъде технократ, трябва да знае детайлно как да работи в БНБ. Не само добрата биография е достатъчна за това. Наистина е важно да се избере най-добрия, най-достойния кандидат и той да бъде подкрепен широко от различни парламентарни сили, подчерта шефката на бюджетната комисия.

Всички кандидати са за това, че трябва да има промени в надзора, защото това се оказа слабото звено в казуса КТБ, добави депутатът от ГЕРБ.

По думите й влизането на България в еврозоната е трудно осъществимо в краткосрочен план. Присъединяването към еврото е двустранен процес – от една страна ние трябва да сме готови, от друга страна е важно дали ни искат. Но еврозоната е крайната цел, заяви Менда Стоянова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1446 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ицо

2015.07.10 | 22:03

3
Няма да има вакуум, ако не изберат Радев. Между ушите му е таъв вакуум, че и черна дупка ще засмуче!
Дарко

2015.07.10 | 17:27

2
Радев, та Радев. При положение, че дори не може да си напише концепцията сам - както самият той си призна - какво да очакваме от него в бъдеще. За нов гуверньор на БНБ не ни трбява подставено лице, което изпълнява чужди нареждания, а независим човек и добър специалист.

2015.07.10 | 10:45

1
Ало Ваньо , моят човек ще стане ли митничар. В.Т. Мендо той е много прост , една тройка не можа да изкара. М.С. айде сега прост , той кандидатства за митничар не за учител.

Добави коментар

Водещи новини