Кунева: Политическата стабилност и възможността да се налага законът е пътят, по който вървим

  • 18 юни 2015 12:01

  • 974
  • 1
Кунева: Политическата стабилност и възможността да се налага законът е пътят, по който вървим
© Булфото

Политическата стабилност, възможността да се налага законът, правната рамка и пазара на труда - това е път, по който вървим и понякога вървим по-бавно отколкото ни се иска. Важното е обаче да не се връщаме назад и да не се спъваме.

Това заяви вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 при откриването на Икономическия форум за Югоизточна Европа, който се провежда в София. По думите на вицепремиера тежката криза не бива да се губи без да са научени уроците от нея и без да минем на по-високо стъпало на развитие. Според нея създаването на реални, лесни и прозрачни условия за всички участници е най-сигурният шанс да гарантираме растеж и конкурентоспособност. Не трябва просто да се създават някакви работни места, а да се заложи на такъв тип производство, на индустрия, които могат да дадат стабилност, да дадат марката, с която сме известни и се налагаме, смята Кунева.

По думите й ние трябва да изберем нашата ниша, къде сме най-силни и кое е специфично българското, от което имаме най-голям интерес и най-голяма добавена стойност. Вицепремиерът се спря и на темата за българските роми. Фокусът на темата в момента е предимно върху сигурността и върху това, законите и правилата да важат за всички, но тези въпроси не могат да изместят въпроса с образованието. Само след пет години една четвърт от работната ръка ще бъде от ромски произход и бизнесът много добре знае какво означава това, каза Кунева. Затова усилията трябва да бъдат насочени именно към образованието, смята вицепремиерът. Придобиването на занаят в 21 век не е достатъчно. Ние сме застаряваща нация и се нуждаем от всякакви видове мерки, за да привлечем квалифицирана работна ръка, добави вицепремиерът, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
974 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.18 | 22:55

1
Как ще привлече квалифицирани кадри ГОПОЖА КУНЕВА? Ако ми изравни заплатата с тази, която получавам в Германия, ще работя в Гробария! Да привлича кадри от Керибатите и Тувалу, но се боя, че и те няма да работят за такива мижави заплати!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини