МС прие актуализираната стратегия за реформа в съдебната система (видео)

  • 17 декември 2014 12:44

  • 1420
  • 1
МС прие актуализираната стратегия за реформа в съдебната система (видео)
©

Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система е насочена към резултат от работата на съдебната система.

Това заяви вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 на пресконференция в МС. Днес правителството е приело проекта на стратегия. Тя посочва стратегическите и специфични цели, мерките за  реализирането им, допълни Кунева и посочи, че е направен анализ на позитивите, негативите, възможностите и заплахите, предвидени са мерки за развитие в детайлна пътна карта, в която има индикатори за изпълнение, отговорни институции и стъпки за изпълнение.

Вицепремиерът информира още, че е получила уверения от министъра на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, че ведомството работи активно по законодателен пакет, който да осигури осъществяването на реформата. Амбицията е той да бъде представен в първите месеци на следващата година, допълни Кунева.

Тя съобщи, че по-късно днес заедно с министъра на правосъдието ще отидат в НС за разговори с председателя на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23. Ще поискаме да се свика Председателски съвет, където ще обясним на лидерите на парламентарни групи същността на предложението и ще помолим тази стратегия да бъде подкрепена и от парламента, каза вицепремиерът. За мен това е начин да се сключи и нов обществен договор за това накъде върви България, не просто съдебната реформа, допълни тя.

Последвайте канала на

БТА
1420 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.17 | 13:45

1
Разберете се за лихвите в банките.Те не падат.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини