Миков стопля отношенията на БСП с японската левица

  • 10 юни 2015 19:33

  • 904
  • 1
Миков стопля отношенията на БСП с японската левица
© БСП лява България

„Вашето посещение е повод да възстановим контактите си с японската левица, да обсъдим общи проблеми пред левицата в нашите две страни и да видите България“.

С тези думи председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно посрещна Ясуо Огата, зам.-председател на Изпълнително бюро и генерален директор на Международното бюро на Японската комунистическа партия, съобщиха от пресцентъра на столетницата.

Миков подчерта, че левите партии, независимо от разстоянието, трябва да общуват и комуникират. Председателят на БСП представи накратко историята на партията, като обясни, че тя има 125-годишна история.

„Имаме различни периоди, но БСП винаги е била основна политическа партия на левицата в България“, допълни той. По неговите думи от всички бивши комунистически партии в Европа, само БСП е останала на политическата сцена като пълен правоприемник на историческото наследство.

„Десницата в тези 25 години упражни тежък идеологически натиск, за да дискредитира историческото наследство на левицата и в частност на БСП“, каза още Миков.

Той уточни, че периодически са били създавани проекти в лявото пространство, които да разпръснат влиянието на левицата. „Опитваме се да очертаем ясна опозиционна алтернативност на днешното дясно управление“, допълни председателят на БСП.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно подчерта, че БСП се опитва да поддържа добри контакти с левите партии на Балканите и в Европа, както и със „Справедлива Русия“.

Последвайте канала на

904 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.10 | 21:59

1
А с марсианската - кога?!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини