Петър Чобанов се провали пред профайлъра по темата за КТБ

  • 16 май 2015 16:00

  • 5032
  • 8
Петър Чобанов се провали пред профайлъра по темата за КТБ
©

Не съм виновен за кризата с КТБ. За да мога да предотвратя каквото и да било трябваше да имам информация, а аз нямах. Това каза бившият финансов министър в кабинета "Орешарски" Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас в предаването "Комбила" по Нова телевизия.

Той призна, че се е срещал с подуправителя на БНБ Иван Искров докато е бил финансов министър. Според него до последно той го е уверявал, че кризата с КТБ може да се овладее. Изцяло виновен за КТБ е Банковият надзор, категоричен бе Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас.

Никога не съм разглеждал каквато и да е банка като банката на държавата. Имал съм еднакво отношение към всички банки в държавата. Тук профайлърът отчете, че бившият финансов министър лъже.

На въпрос срещали ли сте се с банкера Цветан Василев, Чобанов бе категоричен, че няма спомен да е ходил в кабинета му. Дори да е ходил е било еднократно. "Стремял съм се да провеждам срещите си във финансовото министерство". Тук профайлърът отново отчете лъжа.

КТБ не е била свързана с ДПС, увери Чобанов. А твърденията, че банката е била на Пеевски той определи като "лирични определения". Корпорация Василев-Пеевски не съществува, посочи той. Тук криминалният психолог отчете "Стреми се да избегне истината".

Като министър на финансите виждахте ли се с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, попита водещата. Да, призна бившият финансов министър, като уточни, че е било по теми свързани с управлението на страната. Почти не спях по време на кризата с КТБ, заяви с усмивка Чобанов.

Какво криете по казуса "КТБ"?, попита водещата. "Не смятам, че крия нещо. Винаги съм отговарял за последователните ми действия. Никога не съм се крил, че познавам г-н Василев и г-н Пеевски", отбеляза Чобанов.

На въпрос дали бившият премиер Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 е давал наставления по време на банковата криза, Чобанов каза: "Разбира се". Но отрече да е имало сценарий за сриването на КТБ.

Тази сутрин бившият акционер на КТБ Вера Ахундова от сдружението на вложителите в КТБ хвърли бомба в ефир с твърденията си пред Нова телевизия. Тя обяви, че близо 300 политически лица, магистрати и техни роднини са притежатели на сметки за депозит в Корпоративна търговска банка преди фалита й. Най-голям брой от "специалните" сметки са свързани с функционери на ГЕРБ - 84 сметки на депутати, 8 на бивши и настоящи зам.-министри от първия и втория мандат на ГЕРБ, шестима министри и др.

Според Ахундова, на името на дъщерята на вицепрезидента Маргарита Попова в момента има две сметки в КТБ.

44 са личните и фирмени сметки на партийци от ДПС, като наличието по тях в момента е около 6 млн. лева. Според справката повечето "шест-седем цифрени сметки" са намалели до около 500 000 лева преди обявяването на фалита на банката чрез сделки за цесии и прихващания. В групата на депозантите от ДПС са 10 кметове и общински съветници и двамата членове на ВСС.

Тези твърдения трябва да се докажат. От ДПС предложихме да падне банковата тайна, за да се разбере истината от 2000 г. до сега, посочи Чобанов. Също и за хората, които са заемали публични позиции. Тогава ще намерим точния отговор на всички тези въпроси. Няма лошо човек да тегли кредити, а дали ги връща.

Според нейната информация - над 700 млн. лева са били изтеглени като кредити от КТБ към фирми, свързани с ДПС, като само 500 млн. лева са раздадени по време на мандата на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Съществуват 18 сметки, свързани с БСП, от които 14 са на депутати, една - на евродепутат, една на министър и три сметки на двама зам.-министри. Според справката на Ахундова - в КТБ съществуват две депозитни сметки на "братята на бившия премиер Пламен Орешарски".

Списъкът с всички длъжностни лица, вложители в КТБ, ще бъде изпратен до Европейската комисия, закани се тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5032 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2015.05.18 | 10:02

8
Няма по голям лумпен от Чобанов набеден че става за икономист!

2015.05.18 | 10:02

7
Лъже еничарина,за пари е готов да продаде всичко.Такива са и останалите еничари от т.нар. им либеларна партия...

2015.05.18 | 09:37

6
абе какво става ст тоя град Ямбол бе ? само Олигофрени бълва Ненчев 100% олигофрен от Ямбол Чобанов 100% Олигофрен от Ямбол Волен 100% Олигофрен от Ямбол Ямбол - Вие някакъв инкубатор за изроди ли сте?
Даката

2015.05.18 | 09:26

4
В Банкя има един дето ги бие всички по олигофрения :)

2015.05.18 | 04:09

1
A ти мишчице олигофрен от кое село си ?

2015.05.18 | 09:26

5
Този помак вече е депутат от ДПС. Много лесно от БСП се отива в ДПС. Призовавам и неговите колеги от БСП да го последват и те, за да може БСП и ДПС да се слеят.
1

2015.05.18 | 06:48

3
Лъжец - наглец !

2015.05.18 | 06:48

2
yambolski selqnin

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини