Кунева: Не ми харесва, когато си говорим през медиите с главния прокурор

  • 05 април 2015 19:25

  • 2093
  • 10
Кунева: Не ми харесва, когато си говорим през медиите с главния прокурор
© Булфото

Прокуратурата и съдебната система не могат да бъдат променени отвън.

Това обяви в ефира на БТВ вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, която заяви готовност за съвместна работа в тази посока с главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. Това прокара нова разделителна линия между партиите в Реформаторския блок, след като по-рано съпредседателят на формацията и лидер на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и обяви, че „главният прокурор не може да се бори срещу нещо, чийто продукт е”. В интервю Кънев дори нарече Цацаров „водевилна фигура” и го обвини в саботаж на съдебната реформа.

„Аз подкрепям Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, който досега работи с главния прокурор и той пое ангажимент за децентрализация на прокуратурата. Реформаторският блок трябва да се види с главния прокурор. Не ми харесва, когато си говорим през медиите. Трябва да имаме работеща прокуратура. Няма как да променим прокуратурата или съдебната система отвън”, заяви Кунева.

Тя не намери нищо притеснително във факта, че парламентарната група на коалиционния партньор ГЕРБ е внесла свой собствен проект за съдебна реформа, изпреварил този на министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. „Нека всеки, който иска да има принос, да направи своята крачка. Ние сме приели обща стратегия и никой, който предлага проект, не излиза от очертанията на стратегията на правителството. Това показва само нетърпението на парламентарната група”, коментира Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

„Когато правителството предложи своя законопроект, имаме няколко текста за наказателния кодекс. Някои от тях са работа по спешност, като например темата за „Ислямска държава”, допълни тя.

Предвижда се и създаването на един общ орган за борба с корупцията. „Ако ние оставим всички антикорупционни органи да си действат, системата няма да проработи. Затова предлагаме единен орган – основната му задача ще бъде да проверява и да осъществява контрол дали това, което си декларирал, отговаря на истината. Той ще отговаря за онези 6000 души по високите етажи на властта. За тях ще има промяна във въпросите в данъчните декларации. Органът ще има връзка с регистрите на НАП, КАТ, имотния регистър. Ще разчита на всичко, което помага за разкриването на престъпления по целия свят. Искаме да направим система, която е абсолютно обективна. Не може някой от небрежност или незнание да пропусне нещо”, обясни още Кунева. „Системите трябва да си говорят, защото сега всяка е в собствен окоп. Вода газиш, жаден да ходиш”, обобщи тя.

Нов орган ще отговаря за „всичко свързано с прокуратурата и разследването”. „Вземат се хора от МВР, които разследват тежки корупционни престъпления, заедно със служители от ДАНС. Те излизат от своите обичайни места за работа и те са тези, които съвсем скоро ще предоставят железни доказателства за съда и ще има осъдени”, увери Кунева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2093 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ВАЖНО!!!

2015.04.06 | 13:02

10
Хора за нищо на света не ходете да работите в Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!Отношението е като към животни!

2015.04.06 | 10:30

3
Това е компрометираща лъжа за Елените! Бях миналото лято и съм изключително доволен.Те се държат отвратително само с мързеливите,като този.

2015.04.06 | 13:02

9
Ама действително много са подготвени и Кунева, и Кънев и Хр.Иванов и Цацаров и всички...Толкова подготвени,знаещи и пак не се разбират.А искат простолюдието, ние глупавите да се разбираме ?!?

2015.04.06 | 13:01

8
тази отдавна трябваше да е в затвора,заедно с целия така наречен политически елит,а всъщност евтини к.урви.

2015.04.06 | 13:01

7
И НА МЕН НЕ МИ ХАРЕСВА БЕЗРОДЕН ВИЦЕПРЕМИЕР, КОЙТО НЕ МИЛЕЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.

2015.04.06 | 13:01

6
И на мен не ми харесва. По-добре да си говорите през решетки.

2015.04.06 | 13:01

5
КУНЕВА Е ЛЪЖЕЦКА !!!

2015.04.06 | 13:01

4
ГЕРБ фалираха държавата и ни вкарват в война!БСП са евроатлантици и лъжат собствените си избиратели!Реформаторите окрадоха и преватизираха България,затвориха АЕЦ Козлодуй и затриха 3000 предприятия!Само Сидеров мисли за народа!Само АТАКА Са достойни!

2015.04.06 | 10:28

2
Атлантизъма и капитализъма.

2015.04.06 | 10:28

1
ЦАЦАРОВ ДА ПРИБЕРЕ КУНЕВА И РЕФОРМАТОРИТЕ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини