Луджев: Станишев и Доган поискаха номинацията на Пеевски за ДАНС

  • 08 февруари 2015 11:07

  • 2691
  • 9
Луджев: Станишев и Доган поискаха номинацията на Пеевски за ДАНС
© Булфото

"Проблемът на Пламен Орешарски е, че нямаше характер да противостои на партийните интереси. Той страдаше за номинацията на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за председател на ДАНС, но се знае кой я поиска – Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и Ахмед Доган", каза пред БТВ Димитър Луджев.

Той е бил в епицентъра на демократичните промени. През 1990 г. става член на СДС, участва в Кръглата маса, депутат е във Великото народно събрание. В кабинета на Димитър Попов Луджев е заместник-министър на отбраната, а при Филип Димитров е министър със същия ресор.

Отива си от поста след скандал. Набеден е за участие в оръжейни сделки. Разказва за този период като за водовъртеж от идеализъм, интриги, жажда за власт и много предателства. Димитър Луджев твърди, че ударите, които е получил лично, били заради близостта му с Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва.

„Желев принадлежи към една много рядка порода хора - човек с мисия”, каза той и допълни: „Аз така ще го запомня, той беше един дребен, жилав енергичен човек. Непрекъснато ходеше наляво надясно, срещаше се с хора”.

Димитър Луджев хвърли светлина и върху друг скандал от миналото, за който се говори и до днес. През 2003 г. НИС на СДС оттегля кандидатурата на Пламен Орешарски за кмет на София заради среща с хазартния бос и шеф на бизнесклуб „Възраждане” Васил Божков в офиса на „Нове холдинг”. За тази среща Луджев разказа от първо лице.

„Ние имахме среща с Надежда Михайлова тогава и с Петър Стоянович. Беше в щаба на Орешарски и говорихме с какво можем да помогнем и аз казах: Аз мога да запозная с Орешарски, да го запозная с видни хора от богато корпоративни структури. Всяка кампания се нуждае от някакво финансиране”, разказа той.

Луджев препоръчал на Орешарски, докато ил премиер, да направи радикални реформи в публичния сектор. „Той се оплакваше през цялото време колко е подкупна държавната машина”, обясни той.

По думите му бившият премиер съжалявал, че е номинирал Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на начело на ДАНС, защото нямал характер да противостои на партийните интереси. А Пеевски бил номиниран от Станишев и Доган. „И това „Кой” беше толкова измислена работа. Беше измислено за Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на да задаваш този въпрос - той е толкова антипатичен и нагъл екземпляр от прехода”, допълни той.

Днес Димитър Луджев е далеч от активната политика. Пише трети том, в който обяснява прехода.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2691 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
БОРИМЕЧКАТА

2015.02.10 | 02:32

9
Те тая мръсна гадина, този отново изпълзяващ червей, срина войската и премахна граничните заграждения!!! Този сопол прокажен, искаше да съди граничарите че като са изпълнявали служебните си задължения, са ловили диверсанти!!! Този, е един от тези мръсни гадове, които сринаха държавата, съвсем умишлено!!! Бесило за тая мърша!!! АНАТЕМА!!! Видов ден идеееее, скотове продажни!!!
хатакларъ УМРЯ НА РЯЗАНИЯ НА ДОГАН

2015.02.09 | 10:08

8
А И воленчо И воленчо БЕШЕ СЪГЛАСЕН

2015.02.09 | 10:08

7
на ЕРДОГАН и ДОГАН КОЙ ЦЕУВАШЕ РЪЦЕ.БУЗИ и им се КЛАНЯШЕ ДО ЗЕМЯТА=как КОЙ=БОЮ

2015.02.09 | 10:08

6
на ЕРДОГАН и ДОГАН КОЙ ЦЕУВАШЕ РЪЦЕ.БУЗИ и им се КЛАНЯШЕ ДО ЗЕМЯТА=как КОЙ=БОЮ от ГАРБ=ГРАЖДАНИ за АНАТОЛСКО РАЗВИТИЕ на БЪЛГАРИЯ

2015.02.09 | 10:08

5
Абсолютно нищо не се е променило. Преди Москва нареждаше какво да се случва, сега Брюксел върши това. С малката разлика е ,че Брюксел често ни стъпкват със заповедите си, а Москва беше малко по-друга бира. Изкупуваше стоки даваше ресурси. А от Брюкса нищо не купуват от нас , ресурс един гол к*р дават. Ако понечим да снабдим от друго място СТОП веднага казват.

2015.02.09 | 09:22

4
СТРАХ ТРЕСЕ РУСКО ТУРСКАТА ПАРТИЯ АТАКА СТРАХ КЛАТИ ФЕСА НА ВОЛЕН СИДЕРОВ ТРОЛОВЕТЕ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ УСЕЩАТ КРАЯ СИ СЪВСЕМ ИЗГЛУПЯХА НЕЗНАЯТ КАКВО ДА ЛЪЖАТ ВЕЧЕ ПЛЮЯТ НАЛЯВО НАДЯСНО ПО ВСЕКИ КОЙТО НЕ Е ЛУИД ДА ГЛАСУВА ЗА ЛУДИЯ ВОЛЕН СИДЕРОВ, КРАЯ Е БЛИЗО И ТЕ ГО УСЕЩАТ НАРДА ИМ ВЗЕ КОКЪЛА ОТ БЕСНИТЕ ИМ УСТИ

2015.02.09 | 09:21

3
ЛЪВЪТ СЕ СЪБУДИ СТРАХ ТРЕСЕ ПАРТИЯТА НА ПРЕДАТЕЛИТЕ АТАКА УСЕЩАТ КРАЯ СИ ЛЪВЪТ СЕ СУБУДИ ЖАДЕН Е ЗА КРЪВТА НА ПРЕДАТЕЛИТЕ

2015.02.09 | 09:21

2
DPS da upraliava DANS?Hahahaha!Iskame ot VMRO da e shefa!

2015.02.09 | 09:21

1
СТРАХ ТРЕСЕ ФЕСОВЕТЕ ОТ АТАКА ТРЕСКА КЛАТИ ФФЕСОВЕТЕ ИМ УСЕЩАТ КРАЯ СИ ТРОЛОВТЕ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ ОГЛУПЯХА СЪВСЕМ НЕЗНАЯТ КАКВО ДА ЪЖАТ ВЕЕ НИЩО НЕ ВЪРВИ НИКОЙ НЕ ИМ ВЯРВА ВЕЧЕ ХОРАТА ГИ МРАЗЯТ ПЛЮЯТ НА ЛЯВО НА ДЯСНО ВСЕКИ КОЙТО НЕ Е ЛУД ДА ГЛАСУВА ЗА РУСКО ТУРСКАТА ПАРТИЯ АТАКА И ОТ ЯД СЕ ТРЕСАТ, ТРЕПЕРЕТЕ ФЕСОВЕ ТРЕПЕРЕТЕ ЛЪВЪТ СЕ СЪБУДИ ИДВА ЗА ВАС

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини