Христо Иванов: Държа съдебната реформа да се случи (видео)

  • 13 ноември 2014 09:49

  • 2458
  • 1
Христо Иванов: Държа съдебната реформа да се случи (видео)
©

Съдебният министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския коментира вчерашните си критики към системата, като заяви, че това му изказване е една игра на думи, предаде репортер на Новини.бг.

Конкретно той посочи, че последните скандали, свързани с изчезналите тефтери на Филип Златанов и системата за разпределението на съдебни дела са "тежки медицински показатели за системата".

Факт е, че съдебната ни система се намира в тежко положение и това го показват и оценките, които дават нашите международни партньори, коментира Иванов.

По повод вчерашното му репликиране с главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в той заяви, че го тълкува като нормален диалог.

Във всяка една правова държава има ясно разграничения между властите. Това е дебат между нас, такъв дебат имаше и когато предложих да бъде извършен международен одит на дейността на прокуратурата, каза Иванов.

Надявам се, че прокуратурата ще излезе със собствени предложения за нов организационен модел на работа, посочи министърът.

По отношение на тефтерчето на Златанов ние с премиера искахме да бъде изяснена фактологията, трябвало ли е да има охрана. Този случай също говори в какво състояние е съдебната ни власт и че се нуждаем от спешни мерки, коментира съдебният министър.

Ако не си свърша работата ще си подам оставката, държа да се случи съдебната реформа, каза още Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2458 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аню

2014.11.13 | 14:58

1
Изчистете системата от подкупните прокурори,следователи и съдии-за който работата в МП е бизнес,а не призвание.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини