Президентът обявява служебното правителство утре. Вижте списъка с имената им

На 5 август в В Гербовата зала на „Дондуков“2 президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще представи структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Очаква се това да стане в 11:00 ч.

На последните срещи между готвения за служебен премиер юрист Георги Близнашки, президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и още няколко души от екипа на държавния глава, провели се през уикенда в София. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното отново използвал за разговорите си президентската вила “Калина” в Бояна.

Утре той трябва да обяви избраните министри.

Плевнелиев е избрал схемата с 3-ма вицепремиери - министрите на социалната, икономическата политика и еврофондовете Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл, Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и Илияна ЦановаИлияна Цанова Илияна Цанова е родена на 19 януари 1976 г. в гр. София. Магистър по финанси от Университета за, пише “24 часа”.

Вицепремиери:

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на - Шефката на президентския кабинет ще е вицепремиер и министър на икономиката и енергетиката. В първия служебен кабинет на Плевнелиев бе регионален министър, а когато той ръководеше МРРБ - негов зам. Оглавявала е правна дирекция на екоминистерството при правителствата на НДСВ и на тройната коалиция.

Илияна ЦановаИлияна Цанова Илияна Цанова е родена на 19 януари 1976 г. в гр. София. Магистър по финанси от Университета за - тя ще отговаря за средствата от ЕС, след като през 2013 г. ресорът беше поверен в служебното правителство на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май. Финансистката е старши банкер в Европейската банка за възстановяване и развитие.

Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл - Дългогодишният шеф на НОИ ще е вицепремиер и социален министър. Той е бил на този пост в друго служебно правителство - това на Ренета Инджова, а преди това и социален зам.-министър при Филип Димитров и Любен Беров.

МВР: Йордан Бакалов

Експертът и д-р по национална сигурност Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен беше 4 мандата депутат от СДС, а в 40-ото НС стана и шеф на синята група. Междувременно завърши Военната академия и преподава “Политика на националната сигурност”.

Финанси: Румен Порожанов

Бе шеф на фонд “Земеделие” при ГЕРБ, преди това беше и началник на кабинета на финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Представляваше България в “Бургас-Александруполис” преди спирането на проекта.

Дипломат №1: Даниел Митов

Представителят на Националния дипломатически институт на САЩ в Брюксел е политолог и има магистратура по европейска интергация. Беше в ДСБ, но заедно с оце няколко млади политици премина в партията на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Регионален: Деяна Костадинова

Вицепремиерът и социален министър в служебния кабинет на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май сега ще оглави МРРБ. Тя остана в кабинета “Борисов” като зам.-социален министър, после стана секретар на президента по социалните политики, младежта и спорта.

Правосъдие: Христо Иванов

Програмният директор на Института за правни инициативи е специализирал право на националната сигурност към Сената на САЩ. Юристът се превърна в едно от лицата на “Протестна мрежа”.

Транспорт: Николина Николова

Съветничката на президента по еврофондовете бе зам.-министър на регионалното развитие в правителството на ГЕРБ. Завършила е в “Харвард бизнес скул” в Бостън, право в УНСС и има много специализации.

Спорт: Евгения Раданова

Най-успелият ни спортист от зимни олимпиади - Раданова има 3 отличия. Еденствената, участвала и на зимни, и на летни олимпиади. В правителството на ГЕРБ бе съветник на министър Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото. На 4 ноември става на 37 г.

Отбрана: Велизар Шаламанов

Бившият зам.-министър на отбраната в правителството на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - се връща като титуляр във ведомството. Шаламанов ръководи Института по информационни технологии в сигурността към БАН и беше шеф на агенция в НАТО.

Образование: Румяна Коларова

Политоложката е секретар на президента по връзки с гражданското общество. Тя е доцент по сравнителна политология, ръководител на катедра “Политология” и директор на магистърска програма “Европейска интеграция” в Софийския университет.

Здравен: Николай Петров

Шефът на ВМА проф. Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. за втори път поема поста в служебен кабинет, след като бе министър и при Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май. Специализирал е във Франция, Швейцария и САЩ, автор на медицинска научна литература. Лекар на годината за 2012 г.

Избори: Димитър Димитров

Социологът и политолог Димитър Димитров ще е министър без портфейл с ресор избори. Той има специализация по политическата система на САЩ във Вашингтон и преподава избирателни системи в Софийския университет.

Екология: Евдокия Манева

Бившият министър на екологията по времето на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - Евдокия Манева е най-спряганото име за този пост. Тя бе зам.-министър във ведомството по време на мандата на ГЕРБ, а работи там от 1990 г. Беше депутат два мандата.

Земеделие: Васил Грудев

Бившият зам. на Порожанов в ДФ “Земеделие” е завършил право в Franche-Comte в Безансон, Франция. Тръгва от Разплащателната агенция на фонда. До последно за поста се сочеше и предишният служебен министър Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин.

Култура: Явор Гърдев

Режисьорът Явор Гърдев ще поеме министерския пост в културата. Той е завършил философския факултет на Софийския университет и има магистърска степен в НАТФИЗ. Носител на няколко аскеера и много други награди.

Коментари

 1. 2020.02.06 | 14:22

  ще ни тормозите като през ден показвате таза мазна плъшешка муцуна. Трябва все пак някой да защити народа от психическия тормоз!!!

 2. 2014.08.09 | 11:27
  БЛИЗНЯШКИ ЩЕ ЗАБРАНИ БСП
 3. 2014.08.09 | 11:27
  Борисов е мутра , лъжец , крадец и архинарцис ,ТЮФЛЕК лоен , прислужник на бай ТОШО и свиркаджия на ДОГАН ! Сега се разхожда с уйя на Местан в устата , гълта турска сперма заради властта ! БУНАК с МЕРАК , ама ГЛУПАК !САМО ВОЛЕН !
 4. 2014.08.09 | 11:26
  В България има две партии : АТАКА и останалите боклуци с една ТИКВА ПРОСТА отгоре ! До ТИКВАТА има и един ПАЛЯЧО малоумен ! САМО ВОЛЕН !
  1. 2014.08.05 | 11:49
   волен да го ду..а на доган!
 5. 2014.08.09 | 11:26
  Ataka e Partiata na Istinata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 6. 2014.08.09 | 11:26
  Е те тиа ке не дозакопаа сите са завръшили гробарсво у САЩ ...
 7. 2014.08.09 | 11:26
  абе какви са тези минали и бъдещи сини и червени пионки и некадърници.... този малоумник и П.ДАЛ ни прави на маймуни ...ТРЯБВА ДА ИГРАЕ ДЪРВОТО ...иначе така ще е ВЕЧНО
 8. 2014.08.09 | 11:26
  само предсавители на ГЕРБ,ДСБ,СДС,НДСВ интересен подбор е направил Б.Б всики сатри муцуни на прехода .Какви "експерти" само бадити и подлоги няма един честен и почтен в тази вихрушка
 9. 2014.08.09 | 11:26
  К О Й ? Кой ни пробутва тези агенти за българско правителство! К О Й ! О С Т А В К А !
 10. 2014.08.09 | 11:26
  КОНЕЦ ЭПОХИ ДОЛЛАРА - ДЕФОЛТ И КРАХ ИМПЕРИИ США!
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Пуснахте ли вашето дете/вашите деца на градина?

Пуснахте ли вашето дете/вашите деца на градина?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.