Плевнелиев: Служебното правителство ще извади всички цифри (видео+обновена)

  • 01 август 2014 13:10

  • 6984
  • 65
Плевнелиев: Служебното правителство ще извади всички цифри (видео+обновена)
©

В последен опит да потърся национално съгласие по темата за национализация на бюджета свиках консултации, които бяха публични, обяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в изявлението след приключилите консултации при него.

Чух обвинения, посочи той. Президентството не участва в предизборна кампания и не взимам страна на ГЕРБ и БСП, но взимам страната на пациенти, на строители, на общините и на страната да има възможността да бъде достоен член на ЕС, посочи Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Президентската институция взима страната на финансовата стабилност на страната, посочи още той.

Служебното правителство трябвало да се занимава само с избори, но очакват от него да решава всички наболели проблеми в държавата, коментира още отправените обвинения Плевнелиев. Няма как да приема тези обвинения и затова търся решение Този последен рунд на консултации беше, за да се търси диалог. Няма как да се съобразявам с каквито и да било тактически интереси, посочи той.

Апелирам да се промени подхода, надявам се, моля в понеделник да се съберат всички народни представители, да кажат истината, да помислят не само до понеделник, но и до края на годината , и да дадат решение, защото, ако не дадат решение е много вероятно да имаме много по-голяма нестабилност.

Той подчерта отново, че 1 млрд. лв. не са платени на строителите. Служебното правителство ще извади всички цифри в държавата, за да знае народът истината, заяви държавният глава.

Искам да ви благодаря предварително, защото на консултации винаги сме търсили разумен надпартиен подход, заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното при откриването на дебатите с политическите партии, които са публични.

Искам да заявя, че вярвам, че е важно народът да чуе и да разбере какви са аргументите на всеки един нас. Намираме се в нелек момент и търсим съгласие. Моят апел е да оставим партийните опорни точки и да се обърнем към опорните точки на народа, заяви президентът.

Президентът сподели писмата на камарата на строителите в България, Българския лекарски съюз и редица общини.

Апелирам на днешните дебати да постигнем отговорно съгласие. Българските пациенти, общини и строители не бива да бъдат обект на политическо боричкане. Плевнелиев призова предложението на правителството за актуализация на бюджета, да бъде прието.

Той информира, че ресурсът за НСОК е 300 млн. лв. Еврофондовете са голям проблем, който искам да дебатираме днес, посочи още Плевнелиев.

Не е ли разумно да отпушим двете оперативни програми, които са временно спрени. Не е ли важно да дадем мъничко глътка въздух за общините, попита Плевнелиев. Той обърна внимание, че дължимите пари на общините са 305 млн. лв.

Вярвам, че предвиждането на мерки, е важно за да може България е достоен член на ЕС.

Вярвам, че можем да положим усилия, да се случи по-добрият вариант. Пожелавам си народът да ви гласува максимално доверие. Надявам се този процес да бъде процес на позитивни кампании. Искам да ви гарантирам, че като държавен глава не се радвам, че трябва да назнача второ служебно правителство, коментира президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Това, че ви помолих да гласувате текст, който да дава възможност служебното правителство да тегли заем, не е празен чек, категоричен е Плевнелиев. За да минем стабилно през кризата, трябва да сме наясно с фактите и цифрите.

Последвайте канала на

Нора Виткова
6984 65

Свързани новини

Коментари 65

Добави коментар

2014.08.12 | 12:29

65
Мухльото да отговори на следните въпроси: - Как се издигна до комсомолски секретар? - Кой му издаде разрешението за експлоатиране на българите в Германия? - Как стана милионер за 10 години? - Как стана министер? - Как стана президент? - Как купи и построй резъденшън парк София?
пълна лудница

2014.08.05 | 22:43

64
Как е възможно тази долна, отвратителна отрепка Роско с подсъзнателни хомусексуални наклонности в пасивна роля на Ирландска пастирка и открити жестове, маниери и излъчване да ни бъде президент, пък избран, по-точно поставен от Мутрата с измама, а ние стадото все още да го търпим и да му позволяваме да ни срами пред целия свят, а после се чудим защо нас Българите всички ни гледат с презрение ……..
хадес

2014.08.05 | 22:43

63
Слугиня нещастна!
червена баба

2014.08.05 | 22:43

62
Такъв некадърен феномен като Плевнелиев никога не е имало в Президентството. Той буквално в всяко свое изказване прави България за смях пред Европа и света, тотално урони авторитета на президентската институция.На всички ни е ясно, че от него нищо не зависи, има си господари, които слуша и затова срами цяла България.
onq s konq

2014.08.05 | 22:42

60
Пембяна бабички глуповата!След като "от него нищо не эависи" що рипате на всяко преэидентско действие и непрекъснато го обвинявате че вэемал страната на опоэицията?И кво пък ви интересува опоэицията-нали вие сте управляващите?Е дааа,но нещата се смениха и вече предстои да ви е.ем майката тотално.Още 2 месеца и ще усетите герберската метла по всички етажи на властта!

2014.08.05 | 22:43

61
Боли а, боли ви атакалийкс. Винаги ще ви боли! Уволнени сте!

2014.08.05 | 22:42

59
Престъпно се източват милиони левове за фиктивни вечерни паралелки с неприсъстващи ученици от училищата. Какви заеми бе идиоти.

2014.08.05 | 22:42

58
Не се карайте - Веждито ще плати всичко!
сел4о

2014.08.05 | 22:42

57
Да викне платените ста4ници в понеделник за кворум.

2014.08.05 | 22:42

56
скоро ще играе тоягата мистър бийн и рапона са първи
MARABA ANADOLSKİ

2014.08.04 | 23:32

55
PLEVNELİEV,AKO NE BYAHTE GRABİLİ OT KATSATA S MED S SHEPİ,A BYAHTE BLİZALİ MEDA S VARHA NA PALETSA, ZA NA RODA PAK SCHTESHE DA OSTANE NESHTO

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини