Социолози: Борисов смени стратегията, стана строител

  • 25 август 2011 08:13

  • 1759
  • 3
Социолози: Борисов смени стратегията, стана строител
©

Всички социологически агенции показват едно и също - ноември - декември 2010 година започва да спада доверието в ГЕРБ.

Данните показват, че тогава управляващата партия е ударила дъното  - 24%, а сега социологическите данни показват, че доверието е между 25% - 27%. Наблюдава се стабилизация. Това заяви в интервю за Нова телевизия социологът Андрей Райчев. 

Според Райчев през 2009 година ГЕРБ е спечелила, защото хората са искали справедливост, искали са да се отмъсти на електората . "Те в някакъв смисъл отмъстиха, поразчистиха, махнаха старите", каза експертът.  Избирането на ГЕРБ през 2009 година беше отчетливо послание "Дайте справедливост".


"Управляващата партия смени линията и това стори много тихо, без шум и без конгрес. ГЕРБ първоначално направи предизборна кампания след изборите през 2009 година, но това не й донесе за дълго успех. Новата линия е отчетлива "Бойко Борисов  - строителят". Сега се наблюдава смяна на фаворитите в ГЕРБ. Доскоро главна фигура беше Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, а сега на преден план са извадени Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Трайчо Трайков", заяви Райчев.


От своя страна политологът Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски каза също, че действително управляващите са сменили стратегията си. Тя е ориентирана предимно към предстоящите избори. Знае се, че не се строят магистрали ей така, добави Коларова. 


Тя уточни, че корупцията и организираната престъпност са теми, които винаги генерират недоволство и разочарование
"Първоначално ГЕРБ бяха заложили на идеологическото противопоставяне, но в един момемтн стратезите на предизборната кампания  усетиха, че това ги води към загуба. И затова  се сетиха, че трябва да се смени темата, за която да се говори - тема, която не се противопоставя на всички останали", поясни Коларова.


Андрей Райчев заяви, че ГЕРБ са толкова силни в момента, че почти сигурно е, че ще спечелят изборите наесен. "Остава само да стане ясно ДПС кой ще подкрепи", уточни социологът. Според него е трудно да се каже кой ще бъде избраникът на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от. Отговорът на това е как Сокола вижда политиката след две години, поясни Андрей Райчев.

Според Райчев сделка между Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в за някакво печено прасе след две години е невъзможно. Той поясни, че БСП е много сложна структура. 90% е сигурно, че президентът ще сее върне в партията, добави Андрей Райчев. Според Коларова, ако Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в се върне в БСП това ще бъде път назад за него като личност и за българската политика като цяло.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1759 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Спанака

2011.09.24 | 16:07

2
На много обекти прави първа копка,пожелаваме му гроб да си закопае
ДАРКВЕЙДЪР

2011.09.24 | 16:07

3
Да ти се върне пожеланието и то колкото се може по-бързо !!! За разлика от много други дето правят само първи копки Бойко реже и доста ленти !!
evgeni

2011.08.28 | 20:06

1
--- Прикрепено писмо (do HITAR PETAR,DYADO POP I DYDO MAKSIM) ---- Подател: evgeni slavkov До: sinod@abv.bg Относно: do HITAR PETAR,DYADO POP I DYDO MAKSIM Дата: Неделя, 2011, Август 28 19:41:26 EEST Дядо попе по новините предават как магьосниците и гадателите трябва да плащат данък на държаавата,а пък се чудят дали въобще не трябва да ги забраняват!!! Добро ще бъде да стане това в тази ограбена държава като се започне от вас така наречения синод,който в същност е сатанинска синагога прикривайки се зад Божието име.Защо "православните"сдружения/така наречените църкви/ не плащат данък при положение ,че извършват търговска дейност под формата на мошеничество,като казината и др.хазартни дружества и не са "облагодетелствувани" по този начин.Ах ти дядо попе дългобради ХИТРЕЦО, кога народа ще си отвори очите за да види как ги обираш първо финансово и после ДУХОВНО.!!!???

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини