ГЕРБ: Искаме оставката на Сидеров като шеф на комисия в НС (видео)

  • 07 януари 2014 15:02

  • 2976
  • 9
ГЕРБ: Искаме оставката на Сидеров като шеф на комисия в НС (видео)
©

В момента тече спекулация относно кампанията за изкупуване на тютюна. Продължава политиката за минимални осигурителни доходи на земеделските производители. Това не е далновидно за в бъдеще. Ние сме за либерализация на този процес. Категорично поддържаме и позицията, че плоския данък е жизнено важен за България.

Това каза Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва от ГЕРБ на специална пресконференция. На брифинга участие взеха още Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко и Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:. Най-големият проблем на това правителството е безработицата. Към момента безработните са се увеличили с 30 000 души. Това са данните на Евростат за последната година. Най-тежките месеци за безработица тепърва предстоят. Това са януари и февруари. За съжаление правителството не се справя с този проблем. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за каза вчера, че са открити 42 000 нови работни места, но това се дължи на нашите усилия и парите за временна заетост. Убеден съм, че безработицата ще расте в следващите месеци, каза бившият социален министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко. Искам да попитам, защо беше спряна пенсионната реформа? Всички реформи в социалната сфера се оставят за 2015 година. Хората живеят сега. Пак повтарям, че най-големия проблем е безработицата, каза още Младенов.

Управляващите спекулират и с още една тема, че по време на нашето управление са фалирали над 100 000 фирми. Това не е вярно и аз непрекъснато ги питам, от къде взимат тези данни, а те не могат да отговорят, каза Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:. Другата тема, която искам да засегна е "Южен поток". Новият конкурс за проекта е още по дискриминационен за фирмите. Това става в момент, когато правителството е обявило, че Европейската комисия ще отговаря за всички договори и документи за "Южен поток". Целият търг за избор на изпълнител на този проект е нагласен. Строителството ще донесе милиарди на определени фирми. Управляващите твърдяха, че България няма да участва финансово. Нашето правителство е подписало тези договори. Сега излиза, че поемаме финансов риск и държавата трябва да даде пари за "Южен поток", каза още бившият икономически министър.

Ролята на опозицията е да спазва Конституцията. Това ще правим и ние от ГЕРБ през новия политически сезон. Това, което се случва напоследък с Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, са повод за упадъка на цялата политическа система. Интересно ми е какви ще бъдат оценките на останалите парламентарни партии за неговите действия. Ако няма реакция, значи за пореден път ще се потвърди нашето мнение, че две европейски партии са зависими от една антиевропейска такава. В момента "Атака" са мандатоносителите на това управление. ГЕРБ ще даде пресконференция другата седмица специално по тези теми. Ние днес разпространихме официалното си становище. Специализираните органи трябва да се произнесат и да вземат отношение. Не искам да коментирам и приказките на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в за тютюнопроизводителите. Не искам да падам до неговото ниво и да използвам думи като неговите, отговори на журналистически въпроси Горанов.

Естествените партньори на ГЕРБ са партиите от център-дясно. Не сме разговаряли за днешната покана на Реформаторския блок. Такава покана не трябва да бъде отправяна чрез медиите. Както вие сте тук, така и те могат да дойдат. Отворени сме за преговори с всички демократични партии в страната, продължи Горанов. Ние не можем да искаме имунитет на депутат. Със своето поведение Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа сам се лиши от правото да ръководи антикорупционната комисия. Ние ще искаме неговата оставка. Такъв човек не може да има никакви ръководни функции в парламента, обяви бившият зам.-финансов министър. Относно Конституцията ние сме на мнение, че промени са необходими и наложителни, но не цялостна смяна на Конституцията. Ще внесем продължение за удължаване на срока за внасяне на кандидатури за главен съдебен инспектор. Изборът само с една кандидатура не е прозрачен. Другата седмица ще говорим повече по тази тема, завърши Горанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2976 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2014.01.08 | 09:47

9
А втори УЙЯ в устите ви гербаджийски не искате ли !Крадци и БАНДИТИ Тъпи !

2014.01.08 | 08:54

8
Не ви трябва реформаторски блок! Ако се наведете на Кунева забравете предросчни избори! Народа не иска РБ, иска патриотична, националноотговорна политика!

2014.01.08 | 08:54

7
Не се занимавайте с Волен и стойте далеч от реформаторите. ГЕРБ трябва да работи за хората, не за провалените политици от РБ

2014.01.08 | 08:54

6
НЕ ЗАСИЛВАЙТЕ АТАКА ДОПЪЛНИТЕЛНО.

2014.01.08 | 08:54

5
Смърт на негодниците от Атака БСП и ДПС-свобода за народа.

2014.01.08 | 08:54

4
От уволнени сцепени прости тикви акъл не щем !!!

2014.01.08 | 08:54

3
Както сте се подредили майката бих ви е...л от раз!!

2014.01.08 | 08:00

2
САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН ! ЕДИНСТВЕНИЯТ ПОЛИТИК , ЛИДЕР ,който заслужава уважение и поддръжка ! БРАВО !
БОЗДУГАН

2014.01.08 | 08:00

1
ДОЛУ ПРОВОКАТОРИТЕ ! ДОЛУ гноясалата протурска ГЕРБ ! ДОЛУ ДПС ! САМО ВОЛЕН ! САМО АТАКА ! САМО ТАШЕВА ! САМО Планът СИДЕРОВ ! На боклука престъпната ГЕРБ и ТИКВАТА бандит Бойко ! НИТО глас за тях ! ДОЛУ политиката и прехода след 1989 г. !!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини