Първанов: Борисов трябва да съжалява, че подкрепи Станишев миналата година

  • 29 август 2013 08:08

  • 4493
  • 7
Първанов: Борисов трябва да съжалява, че подкрепи Станишев миналата година
©

"Позицията на външния министър е балансирана по отношение на Сирия", каза в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, президент на Република България в периода 2002 - 2012 година.

"Конфликтът в Сирия има много общо със ситуацията в Ирак през 2003 година. Аз тогава направих едно изявление в което казах, че не подкрепям тогавашната война, с аргумента, че всяка война е тежка за народите", заяви той. "В Сирия може да се повтори това, което виждаме в Ирак, в Либия, в Египет", смята още Първанов. По думите му, не трябва да се пренебрегва ООН и Съветът за сигурност в случая със Сирия.

Относно политическата сцена в България и дали има нужда от нов ляв проект у нас, Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в каза, че появилата се информация може би е хвърлена в публичното пространството с цел да предотврати евентуално създаване на една нова партия.  "Нуждата от един нов ляв проект ще се увеличава с времето. И в момента има нужда от такъв", заяви той.

БСП след 2001 - 2002 година възприе линията на изграждането на коалицията на базата на принципа БСП плюс, поясни Първанов. Той определи това като грешка, защото има много избиратели, които в момента нямат избор. "Възможно е и БСП да се промени", каза все пак Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. По думите му, тази промяна е задължителна. "БСП трябва да се промени идейно. Виждаме, че в цяла Европа левицата търси нови групи. Не може пенсионерите да бъдат единственат група, на която се опира българската левица", смята още той.

"Сега партията не участва във формирането на политиката на ръководството. Уви, БСП вече не е толкова голяма партия, нито като членски състав, нито като влияние. Не е фатално, че ще има друг ляв субект", заяви Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

По думите му, няма единство в БСП. "Националният съвет за два месеца се е събирал веднъж. Решенията се взимат в един много тесен кръг от посветени", каза той. На въпрос кой е този кръг, Първанов заяви, че не може персонално да изброява, защото не е достатъчно просветен. "Този кръг не е легитимен и политическата отговорност от взетите решения се носят от председателя. Някои от решенията, които бяха взети и за които ние научихме от медиите, навява мисълта за икономически интереси", добави той.

Относно думите на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че трябва да съжалява, че е направил Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на председател на БСП, Първанов заяви, че според него бившият премиер трябва да съжалява, че е подкрепил миналата година Станишев да бъде избран отново за лидер на партията миналата година.

"Аз искам да отворим политиката за хората, които знаят и могат", каза Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. "Ако проектът АБВ не беше замразен, сега БСП и ДПС нямаше да разчита на "Атака", смята още той.

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в съобщи, че има намерение да направи мрежа от дискусионни клубове. Тя стартира на 22 септември, когато ще бъде проведена дискусия "А сега на къде", в която ще бъдат засегнати въпроси, свързани с конкретни политики като демографската политика, например. "Дискусионните клубове ще бъдат с участието на хора, членове на БСП, хора от лявото, дори и хора от центъра", информира той.

"Позитано" да не се крие и да не бяга от собствената си отговорност за решенията, които предлага, призова пак Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и добави: "Имам чувството, че на "Позитано" има една група от няколко души, които си мислят, че вече всичко им е позволено.

Във връзка с протестите, Първанов заяви, че явно има резон, когато под прозорците викат "червени боклуци", да се изпускат нервите. По думите му обаче, политикът трябва да може да бъде балансиран, а с протестиращите да се води диалог.

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в се надява правителството да изкара мандата си. Според него сегашният кабинет може да оцелее, но въпросът е каква би била цената, която партиите, които подкрепят правителството ще трябва да платят на следващите избори.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4493 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.09.10 | 15:17

7
Такъв противен боклук е тоя триперлия Първанов,че просто нямам думи !

2013.09.10 | 15:17

6
САМО ГОЦЕ ТРЯБВА ДА СЪЖАЛЯВА ЧЕ ПОДКРЕПИ СТАНИШЕВ
Марк

2013.09.10 | 15:17

5
Добрееее!! Много добре!! "Вери гуд", "Очень харошо!", както се казва!!!Червените изроди ще се изядат взаимно!! Откога ги чакам!!
Кандидат-пенсионер

2013.09.10 | 15:17

4
Георги Първанов: "Не може пенсионерите да бъдат единствената група, на която се опира българската левица." Най-после едно ясно признание, че БСП нищо не може да предложи нито на бизнеса, нито на интелектуалците, нито на селяните, нито на работниците и затова разчита единствено на пенсионерите. И като си помислиш, че тази "партия" е управлявала през по-голямата част от 1989 год. насам...
Безпартиен

2013.09.10 | 15:17

3
ЖОРКА , знаеше ли че ,Станишко не е работил и един ден ,не се сьрди батка то момчето много обича ; партията;--- разбираи собствениоят интерес, я му дрьпни ушаците на тоя палавник , да ходи да си играе в необятната руска шир, а ти врьтни един конгрес та да се знае кои кои е.
летописец

2013.09.10 | 15:16

2
От Бойко Борисов чухме не един път: "Тук сгрешихме". Подобно признание не чухме никога от никой друг лидер на никоя партия, камо ли от оная, която е "права, когато съгреши дори". Ето и днес попитаха Първанов дали съжалява, че е подкрепил Станишев за лидерския пост в БСП. При това, знайно е, че не беше просто покрепа, а личен избор на самия Първанов. Който не го е чул да не вярва! Отговорът беше: "Да съжалява Борисов за подкрепата, която му оказа за преизбирането му на последния конгрес на БСП!". Дори само с това да ви превъзхожда Бойко, то го прави по-приемлив за "простосмърните". Дерзайте, еднаква ви е вината със Станишев за съсипването на една партия градена сто години. И двамата сте еднакво "непогрешими".

2013.09.10 | 15:16

1
Da mu iadete kura na Jorkata

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини