Първанов: Сидеров - Уорлик е измислен скандал

  • 14 май 2011 19:15

  • 2010
  • 0
Първанов: Сидеров - Уорлик е измислен скандал
©

Конфликтът между американския посланик Джеймс Уорлик и лидера на партия "Атака" Волен Сидеров е измислен скандал, смята президентът Георги Първанов. Според държавния глава, НАТО е договор за сигурност, а сигурността не е нещо, на което можеш да платиш наем.

Георги Първанов определи като провокативно поведението на лидера на "Атака". Преди ден в столично заведение Сидеров се опита да връчи на американския посланик у нас сметка от 2 милиарда долара за наем на военните бази у нас от 2006 година насам.

"Това е един измислен скандал. Г-н Сидеров се държи откровено провокативно, така както вече успя като партньор на мнозинството да ни скара с всички съседи. Има серия от споразумения с американците, тогава, когато се вземаше решението, в които се урежда логистика и какво се заплаща от американската страна. Ние сме съюзници. Бихме могли да спечелим не от някой лев наем, а от това България да стане привлекателна страна за американски инвестиции. Тука трябва да е политиката на България, а не да се пазарим", заяви държавният глава.

Президентът коментира и предстоящите избори за държавен глава и местна власт наесен. Първанов очаква остър дебат за вота.

АБВ няма да участва в местните избори, но ще подкрепи добрите кметски кандидатури на местния вот. Предстои гражданската формация да обяви мерки за пенсионната реформа.

Последвайте канала на

2010 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини