Кутев: Хората на Бузлуджа ясно подкрепиха правителството

  • 29 юли 2013 08:56

  • 2890
  • 37
Кутев: Хората на Бузлуджа ясно подкрепиха правителството
©

Напълно безспорно на Бузлуджа имаше подкрепа за правителството. Там наистина имаше 50 хиляди души и това не са 50 хиляди души, които се разхождат по жълтите павета след работа, защото да събереш хора, които са на жълтите павета след работа е не толкова трудно, колкото да ги качиш на върха на планината.

Това каза депутатът от БСП Антон Кутев в интервю за БНР. Това, че тези хора бяха горе беше недвусмислена подкрепа за БСП и за правителството, защото в този момент нямаше съмнение, че тези хора подкрепяха и правителството. Тази подкрепа легитимира БСП в този диалог. Очевидно от Бузлуджа е ясно, че има едни граждани, които не ни искат, но има и граждани, които ни искат, което променя формата на диалога. Това не означава, че ние имаме право да не водим диалог и с другите граждани, както и с другите политически сили. Така че диалогът, който ние сме длъжни да проведем в обществото в никакъв случай не се е променил като форма и продължаваме да търсим начин да говорим с протестиращите на жълтите павета. Трудно си го представям, защото те не излъчват някаква форма на лидерство, която да започне разговори и те имат основно категорични изисквания, които са неприемливи, каза Кутев.

На въпрос дали, ако протестиращите излъчат лидери, те ще бъдат проучени, че в момент от живота им са гласували за някого и ще бъдат нарочени за подкрепящи определена партия, Кутев коментира: Те може и да бъдат проучени, но ще бъдат проучени от медиите и от хората, докато само преди година и половина в подобна ситуация те щяха да бъдат проучени от службите и целта на проучването нямаше да бъде да им намерят къде са членували, а по какъв начин да ги притиснат. Искам да обърна внимание и на протестиращите, че голяма разлика между това управление и предишното е, че тук поне не ги притискат полицаи или не се опитват да ги държат през полицейската и държавната машина, което според мен е постижение на демокрацията. Това е абсолютно сигурно, категоричен беше соцдепутатът.

По отношение на белия автобус, за който се пови информация, че може би стъклата са счупени от вътрешната стана, депутатът заяви: Не беше счупен един прозорец, а най-малко пет. Второ - за да се счупи прозорецът на един такъв автобус са необходими минимум 4-5 камъка. Един камък не чупи прозорец. Категорично полицейски палки не са удряли по автобуса и не са имали никакво основание да го правят. Това бяха камъни и бяха стотици камъни. Кутев не сподели мнението на съпартиеца му Янаки Стоилов, че "Софийска вода" е доставила камъните при ремонт, извършван в тази част на града. Депутатът заяви, че е убеден, че изкарването на белия автобус и появата му на мястото, където има най-много протестиращи е грешка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2890 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар

2013.07.29 | 22:42

3
Бузлуджа е платено мероприятие на комунистите. Другари, стискате се! Опозицията всеки ден вади по 20-30 хил. души, но неплатени. Да не са ви намалели паричките за платени мероприятия. С митинги веднъж в годината не можете да се задържите на власт дълго! Есента ще сме повече на площадите! Оставка!

2013.07.29 | 22:41

2
Ами че остава и това малцинство да не ви подкрепи,то щеше да е резил бе тапун,носиш ли бузлуджански камък за следващата инсцениробка, каква ще е този път? Ще хвърлиш камъни по къщата на някои от вашите и ще кажеш че го направиха протестиращите ли?
Баи Хуи

2013.07.29 | 22:41

1
Кои плати кюфтаците ??????????

2013.07.29 | 22:42

4
"Недоразумението Кутев" - блестящ, както винаги...Ще си ги мерим кое е по-лесно и трудно. Да идеш на екскурзия през почивните дни, особено ако си пенсионер и не можеш да си го позволиш често, или да работиш цял ден и вместо да си видиш семейството и да си починеш, да ходиш да обясняваш на правитеството ЧЕ: ДЕМОКАРАЦИЯТА ОЗНАЧАВА СЛЕД ТЕЖЪК ГАФ ДА СИ ПОДАДЕШ ОСТАВКАТА. Иначе защо ще ние е съдебна система. Събираме на Бузлуджа едни хора д кажат, че са за убиеца да е свободен и така....

2013.07.30 | 01:52

24
защо ми изтрихте коментара бе, нали трябва да се дава път на словото? Да пак ще го напиша. Защо на тази збирка се изразходваха държавни пари за сметка на нас данъколпатците? 150 полицай бяха ангажирани кой им плати?

2013.07.30 | 01:52

23
Кутьо кви са тия чували под очите ти. Ааа чакай грешка то вие червените смърдели нямате очи. Мършииии не ви ли омръзна да казвате на бялото черно.

2013.07.30 | 01:52

22
Изобщо не ги разбирам тези възрастни хора които подкрепят правителството и бсп. Те ги докараха да преживяват 2дни с една кофичка кисело мляко и половин хляб, гледат пред щандовете за месо като куче пред касапница и преглъщат и пак гласуват за комунистите. Спряха си парното и топлата вода,наесен ще се наложи и тока да си спрат и пак бсп та бсп. ТРАГЕДИЯ!!!

2013.07.30 | 01:51

21
Путев миризлив, много по-лесно е с платени от друг автобуси и кюфтета да закараш ТРИ- ЧЕТИРИ ХИЛЯДИ малоумни старци, където и да е. Дори може да ги потопиш в морето, ако искаш. Отколкото да накараш СТО ХИЛЯДИ интелигентни хора да направят каквото и да било. Но за вашето умствено равнище изказванията ви и демагогиите са на ниво.
Християнин

2013.07.30 | 01:51

20
Червените лумпени дето си ги отглеждахте от комунистическо време, сиреч на по 60 -70 години болшинството(използвам руската дума за мнозинство за да ме разберете), дето ги нахранихте с кюфтаци аванта и биричка естествено че ще ви подкрепят, че и транспорта им безплатен.Добре сте ги обучили като кучето на Павлов.:кюфтета и бира и са готови да викат за БКП, пардон БСП( то си е същото междувпрочем, нали се пишете 100-годишна партия. 50 000 от цялата страна, веднъж и еднократно. А останалата част от страната като стане да ви изгони къдеще бягате Кутев? В матушката ви Рус ли? Те и оттам пък все още бягат хората към по-нормални държави, а вие там няма да сте им нужни, затова искате да ограбите милиарда и да избягате на запад!Но в края на крайщата от БОГ не можете да се скриете, има Го и Той ще ви съди!
Християнин

2013.07.30 | 01:51

19
Между другото съмнявам се че са били 50 000. Най-много 10-12 000 лумпена червени пролетаризирани селяни.

Добави коментар

Водещи новини