Марков, "Величие": Експертен кабинет означава скрита коалиционна формула, не е почтено

  • 26 юни 2024 14:28

  • 1714
  • 6
Марков, "Величие": Експертен кабинет означава скрита коалиционна формула, не е почтено
© Булфото

Проведохме един конструктивен разговор с президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, спокоен и приятен, в който ние предложихме реализация на правителство с ясно програмно управление. Разбира се, като най-малка политическа партия, нямаме претенции да го създаваме, но продължение на нашите действия за яснота какво ще прави едно правителство, какви ангажименти ще поеме, в какви срокове и какви са очакванията на това правителство – на тези въпроси досега никой не ни е отговорил. Това заяви пред журналисти Николай МарковНиколай МарковНиколай Марков е роден на 26 април 1970 година в Нова Загора.   Завършва Висшето военно от "ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през", след като представители на партията се срещнаха с президента Радев.

„От началото на сформирането на Народното събрание правим опит за разговор между политически лидери, които носят отговорността, не контактните им групи. Трябва да имаме яснота какво ще прави това правителство“, допълни той.

На въпрос за това дали ще гласуват „за“ правителство на малцинството на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, Марков уточни: „Ние нищо не знаем за неговите цели и задачи, как да го подкрепим? Трябва да знаем абсолютно всичко. Искаме българските граждани да знаят какво ще прави това правителство. В сложен исторически момент сме. Това, което предстои след месец на срещата на върха, касае цяла Европа, и скриването на някои политически формации зад експертни правителства, които са всъщност скрити коалиционни правителства, не е почтено.“

Той е категоричен, че от „ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през“ са готови да подкрепят всяка политика, която е в полза на българските граждани, „ако знаем за какво става въпрос и ни запознаят с конкретните цели и задачи“.

„Ще вземем решение като политическа сила, след като ни се изяснят целите. Българските граждани искат да знаят какво следва, да знаят с какво е изпълнен този исторически момент. Бягането на първите три политически сили и скриването им зад някакви експертни кабинети цели именно това - да прикрие целите и задачите на това, което предстои да се случи в България“, каза още той.

Марков е категоричен, че експертен кабинет означава скрита коалиционна формула.

"Величие" при президента: На България е необходим програмен кабинет с ясни приоритети и задачи

По думите му най-близо до партията е програмно управление, което да е обявено предварително пред гражданите ясно и недвусмислено: „Ще подкрепим всичко, което е в полза на гражданите, и няма да подкрепим нещо, което е във вреда на тях. Нищо не е изчерпано, докато не е изговорено.“

„Имаме приоритет и това е срещата на върха на НАТО. Ние направихме постъпления вчера за изясняване на позицията на България за тази среща. Разбрахме от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, че той самият не е запознат, и е поставен в условие да прочете нещо, което той самият не знае. Трябва да се освети този проблем, за да стане ясно кой носи отговорността“, алармираха от партията.

На въпрос за даването на оръжия за Украйна, Марков заяви, че е против, а също така и че не е проруски ориентиран, а пробългарски.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1714 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.06.26 | 16:27

1
Не искате да подкрепите герб, защото сте злобари!
111

2024.06.26 | 18:02

6
Не, бе . Защото са умни ( за разлика от теб)
Смях

2024.06.26 | 16:53

5
Прав е генералисимустът, експертен кабинет ще е същата сбирщина като предишната.
Тиквата е

2024.06.26 | 16:44

4
Престъпник
Тиквата е

2024.06.26 | 16:33

3
Престъпник
Никога вече ГЕРБ

2024.06.26 | 16:32

2
Само Марков

Добави коментар

Водещи новини