Орешарски за полетите: Няма да ползвам военна техника, а на колегите им забранявам

  • 21 юни 2013 19:34

  • 1522
  • 8
Орешарски за полетите: Няма да ползвам военна техника, а на колегите им забранявам
© Булфото

Министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен да обърне внимание на законовото използване на цялата военна техника, за да не се повтарят случаи като в предишния мандат, които сега разглежда временната комисия в парламента за "Авиоотряд 28" и военните самолети. Това е наредил премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет.

"Аз лично не бих ползвал никога военната техника, а на колегите им забранявам отсега", казва Орешарски.

Министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен е установил, че от 812 хиляди лева, колкото е справката, са възстановени само около 150 хиляди, които са за международните полети.

"Всички останали средства, които са похарчени за полети с военнотранспортните самолети и хеликоптерите, не са възстановявани на Министерство на отбраната, респективно на военнновъздушните сили", казва Найденов.

"Зная какво е мнението на Министерството на финансите, това са средства, които би следвало чрез разместване в лимитите и прочие през годините да бъдат отразени и те така са правени. Само че, държа да подчертая и моля това да се отбележи, че това са средствата, които са били снети на практика от средствата, които би следвало да бъдат предназначени за бойната подготовка и обучението на военните летци. Никакво нормативно основание не дава правото на министър-председателя или на министри в рамките на предишното управление да ползват за протоколни нужди съответно военните хеликоптери и военнотранспортните самолети. Извън една поредица от разпоредби и съвместни заповеди, които обаче са само в случаите на пожари, бедствия, медицинска евакуация, превоз на органи за трансплантация, съответно превоз в случай на хуманитарна помощ. Казвам всичко това, за да подчертая, господин премиер, че ще се опитам в разговори с министъра на финансите и въз основа на едно обосновано писмо да търсим средства, допълнителни, защото изпитваме изключително остра нужда от средства, които са необходими за гориво във военновъздушните сили. Мисля, че това е една дължима стъпка", казва Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Министърът на земеделието Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по съобщава, че и в Министерството на земеделието и храните са установени такива разходи. "Действително не са за бедствия и аварии, за спасяване на някакви хора или селскостопански производители или площи. „Спартан“ е летял до Прищина. Какво са решавали там, не знам, но имаме разходи, свързани с изплащане на такива суми. Аз не отправям искане към министъра на финансите, но ви информирам, че има такива направени разходи в Министерство на земеделието и храните. Ще ви конкретизирам точната сума в най-близко време", казва Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по.

Вие сте заплатили средства на Министерство на отбраната за ползван военен самолет, пита премиерът Орешарски и министър Греков подчертава: "Точно така. „Спартан“ не знам какъв е и странното е, че не са вертолети или хеликоптери, които могат, ако примерно са наблюдавали бедствия и аварии, нещо такова, а военен самолет".

Премиерът е поръчал да проучи за какво е използван полетът. "Предполагам, за товари или някои по обемисти неща, защото „Спартан“, доколкото знам, е транспортен самолет за военни цели", казва Орешарски.

Последвайте канала на

1522 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Тодор Живков

2013.06.22 | 13:04

8
Само чист комунизъм ще оправи България за отрицателно време, но не БСП, а комунизъм като преди 1989г. Железен режим, затваряне на границите, държавен преврат с помоща на народа и армията и вкарване на всички олигарси в лагерите и затворите, както и изземването на имуществото им в полза на държавата !

2013.06.22 | 11:21

7
Орешарски - не пиша с главни букви защото знам правилата в нета ама нямам нерви ОСТАВКА КУРВО ОСТАВКА КУРВО ОСТАВКА КУРВООО ОСТАВКА КУРВОО

2013.06.22 | 11:21

6
И кой ще дойде бе, слабоумник? Боко Тиквоча ли? Това няма да го бъде повече! Оставете човека да си върши работата, опитва се да оправи кашите в които ни вкара пожарникаря-бодигард, дето слабоумнния народ го избра да ни мачка 4 години, а сега искат да го връщат, платените протестиращи герберасти, шиб@няци мръсни

2013.06.22 | 10:11

5
Орешарски - нито Военна нито Гражданска ще ползваш дните ти са преброени ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА
ДПС

2013.06.22 | 10:11

4
БУГАРИЯ Е ЧАСТ ОТ ТУРЦИЯ
risto

2013.06.22 | 10:11

3
Един милиард за армиа служеща на САЩ.РАННО пенсиониране, двадесет заплати на куп, големи пенсии.ЗДРАВЕЙ комунизъм. Ходите на мисии ....пЛАЩАТ ВИ. ЕДНО ВРЕМЕ ЗА тежка служба на границата пАРИ не даваха. ХОРАТА ХЛАБ искат.Знаете ли как се изкарват пет лева с труд.

2013.06.22 | 10:10

2
Започваме голямото ПОЧИСТВАНЕ на България !Операцията ще осъществяваме по две линии , равномерно във времето, но без забавяне , в едно добро темпо : 1. Върхушката на ГЕРБ ,чрез съд и присъда в затвора,пък там ще видим !Който оцелее ! 2. За по- ниските нива , директен отстрел без оцеляване !!!

2013.06.22 | 08:36

1
ТИЯ СЕ ПРОВАЛИХА ОКОНЧАТЕЛНО И Е ВРЕМЕ ДА ГИ ИЗМЕТЕМ ОКОНЧАТЕЛНО! НЕ ПУСКАТ ВЛАСТТА ЗАЩОТО УЖАСНО ГИ Е СТРАХ!АТАКА ВЕЧЕ ЗНАЕ ,ЧЕ ПРИ НИКАКВИ ОБСТЯТЕЛСТВА НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА! БСП ЗНАЕ ,ЧЕ "НАРОДНАТА ЛЮБОВ" СЛЕД ГАФА СПЕЕВСКИ ЩЕ Й ДОНЕСЕ НАЙ-МНОГО 10% ОТ ГЛАСОВЕТЕ!А ДПС ЗНАЯТ ,ЧЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СА ЗНАЧИМ ФАНТОР В ПАРЛАМЕНТА! ЗАТОВА И ЩЕ ЛЪЖАТ , МАЖАТ САМО И САМО ДА НЕ ПАДНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО! ВРЕМЕ Е ДА ГИ ИЗМЕТЕМ ТОЧНО СЕГА И НИКОГА ПОВЕЧЕ ЛЪЖЦИТЕ И АРОГАНТНИТЕ ОЛИГАРСИ ОТ БСП И ДПС ВЪВ ВЛАСТТА!

Добави коментар

Водещи новини