Министър Глушков заварил две програми пред провал, за едната вече има средства

  • 28 май 2024 15:09

  • 1128
  • 1
Министър Глушков заварил две програми пред провал, за едната вече има средства
© Булфото архив

Министърът на младежта и спорта Георги ГлушковГеорги ГлушковГеорги Глушков е назначен за служебен министър на младежта и спорта в кабинета осигури финансиране за заплашена от провал програма на Министерството на младежта и спорта, съобщават от пресцентъра на ведомството.

При встъпването си в длъжност като министър Глушков установи, че в бюджета на ММС не са осигурени средства за финансовото обезпечаване на пилотните програми „Спортът – начин на живот“ и „Спортен час“. Индикативната стойност на средствата, предвидени за реализиране на програмите, са съответно 500 000 лв. и 1 000 000 лв.

Проверката по програма „Спортът – начин на живот“ показа 20 одобрени проекта на спортни клубове и сдружения с вече подписани договори на обща стойност 144 800 лв., но съответно и без да са предвидени средства в бюджета.

Проверяват тотото

От страна на екипа на министър Глушков бяха предприети спешни мерки, за да бъдат осигурени финанси за обезпечаването и последващо реализиране на програмата, както и да бъдат изпълнени поетите ангажименти на предходното ръководство на ММС. Средствата вече са осигурени чрез вътрешно преструктуриране на бюджета на ММС.

По разпореждане на министър Георги ГлушковГеорги ГлушковГеорги Глушков е назначен за служебен министър на младежта и спорта в кабинета се извършват банковите преводи съгласно подписаните договори. В резултат на това изпълнителите на одобрените проекти могат да осъществят планираните дейности. По програма „Спортен час“ в ММС са постъпили 124 проекта на спортни клубове, по които за реализиране на дейностите са предвиждани средства в размер на 1 000 000 лв.

Към настоящия момент по бюджета на ММС няма осигурени средства за реализиране на програмата. Ръководството на министерството е предприело всички възможни законосъобразни действия за осигуряване на необходимия финансов ресурс и за програма „Спортен час“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1128 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.28 | 15:28

1
ТОЗИ Е ОТ ЕРАТА НА БРЕЖНЕВ

Добави коментар

Водещи новини