Румен Радев се срещна с представители на отбранителната ни индустрия

  • 28 май 2024 15:05

  • 834
  • 0
Румен Радев се срещна с представители на отбранителната ни индустрия
© Пресцентър Президентство

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на проведе среща с представители на сдружение „Българска отбранителна индустрия – акад. Стефан Воденичаров“, която се състоя по инициатива на организацията. Сдружението обединява водещи предприятия от сектора, в чиято дейност са осигурени работни места на 35 000 души, съобщиха от президентския прессекретариат.

По време на разговора президентът отбеляза значението на българската отбранителна индустрия за гарантирането на националната сигурност, както и приноса ѝ за икономиката и трудовата заетост. На срещата беше обсъдено състоянието на сектора, както и възможностите за подобряване на диалога му с компетентните институции и по-активното участие на българските предприятия в процесите на модернизация и снабдяване на въоръжените ни сили и индустриалното сътрудничество.

Радев: Припрените реакции, че България няма да изпраща войски в Украйна, не значат абсолютно нищо при пряк сблъсък с Русия

Тема на срещата беше и гарантирането на безопасната дейност на предприятията, голяма част от които са стратегически за националната сигурност обекти, на фона на нарастващи рискове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
834 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини