В Брюксел пак протестираха срещу Орешарски

  • 21 юни 2013 10:27

  • 2234
  • 9
В Брюксел пак протестираха срещу Орешарски
© Булфото

Нов протест организираха българите, които живеят в Бюрксел, преди срещата на премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Още в 9 сутринта протестиращите бяха с плакати на български, английски и френски с надписи: „Мафия", „Г-н Барозу, не вярвайте на това, което ви казват!", „Срам за ЕС-Орешарски", информира агенция "Стандарт нюз".

Протестираме не само срещу това правителство, но и срещу политиката през последните десет години, категорични бяха българите. „Дошъл съм рано сутринта от Гент, който е на 50 км от Бюрксел, за да изкажа позицията си", обясни Николай Делчев. „Разочарованието ми дойде от предизборната компания, когато близо 20 000 българско население в Гент бе организирано да гласува. Срещу всеки вот се правеха списъци и раздаваха по 50 евро", обясни той. „Мислехме си, че това се случва само в България, опитахме да избягаме от него, но то ни настигна. Искаме промяна на изборния кодекс, която да позволи независими кандидати да влязат в парламента", обясни Георги Георгиев. Според него представителите на политическите сили са изчерпали възможностите си и на България й трябват нови лица, които да променят страната. „Не разбирам защо след като народът протестира срещу тях, още не са подали оставката си", обяснява разпалено млада дама. Не можеш да работиш за народ, който не те иска, категорична бе тя.

Премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 е на първата си официална визита извън България откакто зае поста на министър- председател. Вчера той се срещна с генералния секретар на НАТО Андерс Фог РасмусенАндерс Фог Расмусен Андер Фог Расмусен - датски политик, генерален секретар на НАТО. Роден на 26 януари 1953 г. във и български евродепутати. След минути започва срещата му с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, на която се очаква премиерът да повдигне въпроса за усвояването на евро фондовете за този програмен период и финансовата рамка за следващия. Премиерът ще настоява за помощ от страна на Брюксел, за да не бъдат загубени евро средства, като ще предложи няколко варианта за това, като удължаване на срока за усвояването на средствата за някои проекти, пренасочване на пари към нови такива, които могат да се изпълнят по-бързо и евентуални допълнителни компенсации за затварянето на блоковете от АЕЦ „Козлодуй".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2234 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
KAК НЕ ГИ Е СРАМ ТЕЗИ БЪЛГАРИ(ОТ ВЕСНИКА НА ПЕЕВКИ

2013.06.22 | 04:58

9
ТЕЗИ ХОРА СПОРЕД МЕН СА ПЛАТЕНИ ОТ ГЕРБ.БАТЕ БОИКО ИМ Е ПРАТИЛ ПАРИ ПО ЕКОНТА.

2013.06.22 | 04:58

8
Само нашите малоумници протестират против него, другите политици в Брюксел го подкрепят! А вие, нашенците, кого искате - Боко Тиквата ли да се върне, дето след неговото 4 годишно управление държавата сега трябвад а се спасява
protivpoliticite

2013.06.22 | 04:57

7
Оставка е предсрочни избори, за един месец направихте държавата на зоопарк. Оставка, червени болуци!
123456

2013.06.22 | 04:57

6
ДА СЕ МАХА ТОЧ ПРОДАЖНИК КУМУНИСТИЧЕСКИ....НЕ СТАВА ...ДАЖЕ НЕ МУ СЕ РАЗБИРА КАТО ГОВОРИ...СТИГА СЕ Е НАТИСКАЛ И ЗА ИКОНОМИСТ Е ПЪЛНА НУЛА...ВЪН

2013.06.22 | 04:56

5
Как се ухилил тоя боклук комунистически на откриването на Дунав мост 2, все едно, че той го е построил. Майка ти да Е Б А, не те ли е срам бе, изрод
Гюро Михайлов

2013.06.22 | 04:56

4
Т.нар. „президент” се оказа тиха вода! Ама, тихата вода е най- мътна! Пред това семейство семейството Борисов/ Бориславова и тяхното отроче Цицко ще излязат като невинни чавдарчета! Ей, в ГЕРБ наистина са най- честните и мислещи за страната хора. Хвалла! Така, че изобщо не ми протестирайти и не искайте оставки на хора, който показаха, че нищо няма да ги спре да ограничат политическият разврат и да елиминират червените фенери, за да успеем да тръгнем и преминем по една чиста и спокойна европейска улица!

2013.06.21 | 21:13

3
Я по добре купуването да се легализира.През 3-4 месеца по тарифа 100лв. си е далавера.Така или иначе честни избори няма да има.
Десидент

2013.06.21 | 20:44

2
Тия що не дойдат тук да протестират? Като са толкова наясно- върнете се и помогнете!!!
Гюро Михайлов

2013.06.21 | 20:43

1
"Пикантни" подробности започнаха да излизат от проверката на анкетната комисия в НС как е бил използван Авиоотряд 28 от бившия премиер Бойко Борисов. Освен интересни дестинации, като София - Рилски езера, до които са летели хора от кабинета на Борисов и негови верни авери, като Бистришките тигри, стана ясно, че услугите на въздушните таксита, както бяха наречени в медиите правителствените самолети, са ползвали и родни чалга звезди. Една от персоните, възползвали се от возилото на държавните ни мъже била фолк дивата Преслава. Хората, дето протестират наясно ли са, че протестират срещу нещо, което се опитва и ще пребори чалгизацията, мутрозацията и простотията, която ни заливаше четири години?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини