Главчев води новия турски посланик на ГКПП „Малко Търново“ заради тежкия трафик и задръстванията

  • 28 май 2024 13:51

  • 1488
  • 5
Главчев води новия турски посланик на ГКПП „Малко Търново“ заради тежкия трафик и задръстванията
© МС

Министър-председателят Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в и новият посланик на Турция в България Мехмет Саит Уянък предстои да посетят в близките дни българо-турската граница при ГКПП „Малко Търново“ заради проблема с тежкия трафик и задръстванията.

Това беше договорено на днешната среща в Министерския съвет, във фокуса на която беше необходимостта от съвместни координирани усилия за модернизация и оптимизация на граничните контролно-пропускателни пунктове.

В разговора участваха също вицепремиерът и министър на финансите Людмила ПетковаЛюдмила ПетковаЛюдмила Петкова е назначена за вицепремиер и министър на финансите в служебния кабинет с, заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров и директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов.

В хода на срещата беше акцентирано върху належащата нужда да започне активно обсъждане на темата, включително на експертно ниво, с оглед на сериозната натовареност на границата. По данни на Агенция „Митници“ за последните 5 години трафикът, който минава от Турция през България се е увеличил с 50%, като прогнозите са тази тенденция да се запази и занапред. Наред с това към момента ГКПП „Капитан Андреево – Капъкуле“ е вторият най-натоварен граничен пункт в света, с перспективата да заеме първото място. За да бъдем подготвени, са нужни съвместни усилия и координация за постигане на най-добри резултати, отбеляза премиерът Главчев.

Николай Рашков, кандидат за евродепутат: В Брюксел не познават транспортната индустрия, имаме нужда от експертиза

В рамките на срещата министър-председателят Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в изтъкна приятелските отношения между България и Турция и отличното взаимодействие като съюзници в НАТО и като добри съседи. Премиерът пожела успешен и ползотворен мандат на посланик Мехмет Саит Уянък. Главчев благодари също така за мерките, които турската страна предприема за ограничаване на нелегалната миграция. Министър-председателят акцентира и върху позицията на България на европейско ниво в подкрепа на запазването, разширяването и интензифицирането на всички канали за комуникация между ЕС и Турция. На срещата беше посочен също потенциалът за разширяване на двустранното сътрудничество в сфери като икономика и инвестиции, отбрана, енергетика и туризъм.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1488 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.28 | 17:29

5
Ше бе ци ГЕРБ СДС ДПС ПП ДБ ЗЕЛЕНИ и СИНИ, ако съставят Правителство след 9 юни 2024г.ще изпълнят Указанията и Заповедите на НАТО СТОЛТЕНБЕРГА за ИЗПРАЩАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ВОЙСКИ в УКРАЙНА и ПРЕДОСТАВЯНЕ на ТЕРИТОРИЯТА и ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО на БЪЛГАРИЯ за НАНАСЯНЕ на УДАРИ по РУСИЯ от БЪЛГАРИЯ с ЗАПАДНИ ОРЪЖИЯ и РАКЕТИ. ТОВА ЗАПОВЯДА НАТО СТОЛТЕНБЕРГА на ГЕРБ ШЕ БЕ ЦИ и КОАЛИЦИИ на 27.05.24г. ТАКА ЧЕ МИСЛЕТЕ СЛАВЯНО - БЪЛГАРИ ГРАЖДАНИ и НЕРОБИ, ГЛАСУВАЙТЕ ТВЪРДО ПРОТИВ ТЕЗИ ПАРТИИ, ИМА ДОСТАТЪЧНО ПАРТИИ от ВЪЗРАЖДАНЕ до ВЪЗРАЖДАНЕ на ОТЕЧЕСТВОТО.... НАЙ ДОБРЕ И ТВЪРДО Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!

2024.05.28 | 15:26

4
герб са ратаи на пеевски и ердоган

2024.05.28 | 14:13

1
ЗА ГЕРБ САМО ТУРЦИЯ Е ВАЖНА

2024.05.28 | 15:26

3
ЗАТОВА ГЕРБ СИ ОТИДЕ
иван

2024.05.28 | 15:01

2
вкопченост в нещо не е добре, пречи да се вижда реалността

Добави коментар

Водещи новини