Делян Пеевски се оттегля от ДАНС

  • 15 юни 2013 13:28

  • 30678
  • 286
Делян Пеевски се оттегля от ДАНС
© Булфото

Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на се оттегля от ръководния пост в ДАНС.  Оставката му идва по-малко от 12 часа след протестите в столицата и в някои градове на страната.

Припомняме ви, че Пеевски бе избран за председател на ДАНС само за 15 минути вчера от парламента. Той бе предложен за този пост лично от премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

В писмо до медиите Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на обяснява причините за оттеглянето си.

Novini.bg  публикува пълния текст на писмото:

Приех да изпълнявам отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото, държавата. Пак в тяхно име съм готов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми. Този акт е израз на общата отговорност – моята, на премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и на председателите на БСП и ДПС г-н Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и г-н Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.
За мен властта не е самоцел. Неслучайно още не съм подписал акта за встъпване в длъжност. Убеден съм, това е характеристика на новото управляващо мнозинство. Ние поехме отговорността за управлението в името на публичния интерес след 4 години власт на лица с криминален генезис от подземието. За тях властта е самоцел. Извън нея те се чувстват несигурни. Боят се от неизбежните разкрития. Наясно са, че времето, отредено за новото управление, е техният най-голям бич. Затова тръгнаха по пътя на деструкцията и се прицелиха в мен, защото знаят, че съм човек, който може да им противостои ефективно.
Кабинетът Орешарски има право на кредит на доверие, за да реализира реформите в правосъдието и вътрешния ред и да изведе страната от блатото на престъпното управление. Ако в името на този най-висш национален интерес е необходимо председателят на ДАНС да бъде професионалист от кариерата, аз съм достатъчно доблестен да приема с вътрешна убеденост това.
Противно на системното натоварване на публичния ми образ с безпочвени и незаслужени съмнения, аз имам мъжката си съвест да заявя, че нищо и никой не стои по-високо от националната сигурност на България.

ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ

Последвайте канала на

Десислава Станева
30678 286

Свързани новини

Коментари 286

Добави коментар

2013.06.17 | 23:33

286
Не искам да защитавам никои, но като се замисля за събитията от последните месеци и се питам дали с тръбенето за подслушването от страна на ГЕРБ не е било с цел отново да ни заблудят? Уж се подслушваше всеки и всичко и много често споменаваха, че са подслушвани медии и е налагана цензура , а изведнъж хоп медиен магнат шеф на ДАНС..... Кой кого е подслушвал като СТС-тата бяха само срещу ГЕРБ и такива с които да може да бъде свалено от власт.Дали вестниците са подслушвали политиците? Аз сега се поразрових и уж ГЕРБ са подслушвали а не излезе и един компромат срещу политик от друга партия а компроматите бяха само срещу тях т.е. те сами са се подслушвали и сами са искали да паднат от власт. Така ли? Много се замислях да дам шанс на Атака, но последните действия на Сидеров ме учудват. Атака да се вземат в ръце, ако искат тотално да не се сринат да спрат с пазарлъците в парламента за места в комисиите. Станишев също не го чака нищо добро защото позволява на ДПС да му извиват ръцете и да си назначават хора и з цяла България.Те така малко по малко ще превземат държавата ни и вместо да се обединим като нация, започна да се плюе Бойко Борисов. Как Пеевски го е уволнил Станишев, а сега е зад гърба му? Бил си изчистил името, ами ако целта е да се очерни наистина Цветанов (не знам, само разсъждавам). Като си помисля, че медиите са много пестеливи за сегашните протести( но нали знаем в чии ръце са ), които са доста по-цивилизовани и защитават истински националния интерес. Чета и недоумявам защо БСП за няколко дни подари половината България на ДПС. Министерствата които би трябвало да защитават най-вече интересите на хората, на нацията като цяло (Министерство на соц. политика - колко българи живеят на помощи а се чу по време на изборите че са обещани да се раздадат 200 милиона на циганите, Министерство на образованието - по 4 часа от септември децата ще учат турски, арменски и цигански) са дадени на ДПС. Вестниците 8-9 големи вестници и телевизии като ТВ7 а се чу и за БТВ са на Пеевски и сега и Държавната агенция за НАЦИОНАЛНА сигурност? Какво направи БСП? Атака къде се обърка в тия задкулисни действия. Бойко Борисов каза, че всичко ще излезе на яве. Не го оправдавам, в никакъв случаи и най вече заради недоразумението Дянков и крадливият Найденов, но вижте фактите и как можаха да предложат човек от ДПС да управлява ДАНС. Повечето от нас знаят, че в строго секретно поделение не се допускаше да има човек от др. етнос , а сега направо им даваме нацията и сигурността в ръцете на ДПС. Сега чета за гневно писмо на БСП към ДПС, е не можело човек на ДПС да е начело на Благоевград. Смятайте докъде са стигнали и щяха да стигнат, ако не станахме всички срещу Пеевски. НАРОДЕ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!!!ИЗБЕРЕТЕ ПО МАЛКОТО ЗЛО И ТО ТОВА КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ КОНТРОЛИРАНО!!! l
аз

2013.06.17 | 00:27

285
Оказа се, че президента го е страх и не само той, ами целият кръг около него, защото Пеевски щеше да им изкара кирливите ризи.
Хмм

2013.06.16 | 13:18

208
Какви кирливи ризи бе човек?! Ти нормален ли си? Нима политическият франкенщайн няма не кирливи, ами изгнили ризи...?!

2013.06.17 | 00:02

284
Заради провокацията с турското прасе Пеевски премиера да си ходи!Как може така да се подиграва с българите в България? Явно е подставено лице на ДПС! Аз повече се чудя как може Станишев да падне толкова ниско - авно и той е купен! Всички от мафиотския кръг около Пеевски - ДПС ,БСП и Атака да си ходят!

2013.06.17 | 00:02

283
Тоя нерез дори нямаше доблестта да излезе пред народа и да се изкаже публично,не да ми праща някакви си отворени писма до медиите!И тоя мухльо бил най-кадърния за Данс...

2013.06.16 | 23:11

271
Пеевски е от противоположния кръг на Плевнлеив. Затова нашия скъп президент не успя да скри уплахата като разбра че такава фигура ще оглави ДАНС. Бас държа че едва ли е мигнал през нощта кроейки планове как да саботира решение или да го провали още преди официално да е постъпил на поста. Всички от ГЕРБ играят мръсно и с най-подмолните методи постигат целите си.
хе хе хе

2013.06.16 | 23:43

282
Толкова са елементарни чалмосаните атакисчета хе хе хе!Вместо да протестират най-много ,че турци са начело в държавата ни уж националистите от Атака най-много ги защитават с което показват само есно. Че са създадени от ДПС с цел провокации на граж.мир и точно това правят в момента! Вече ви разбрахме манипулациите Атакисти - мнооооооого сте елементарни!Те нарочно сега провокират с изказванията си мира в държавата и внушават за някакви размирици! Знаят ,че са пътници за ада - прав им път!Няма да позволим туркофилите от БСП-ДПС и Атака да ни прекарат още веднъж , както на изборите с внушения и манипулации!

2013.06.16 | 23:13

281
Като виждам президента колко страстно отхвърляше избора на Пеевски ми е ясно, че се прокрадва дългата ръка на Иво Прокопиев както в протестите, така и в цялостното желание Пеевски да бъде аут от ДАНС. Ами как иначе, ако Пеевски беше останал, щяха да лъснат куп далавери енергетиката, свързани най-вече със цената на зелената енергия и самовото ограбване на българкия народ. Не искаха ли точно това протестиращите през зимата?

2013.06.16 | 23:13

280
Абе, да се омитат от властта всички тези, достатъчна причине е, че се опитаха да ни поробят пак, да всяват тетор и мракобесие. Долни детеубийци. ОСТАВКА на Орешарски и на цялото правителство гласувало Пеевски да е ШЕФ на ДАНС.
Аз

2013.06.16 | 23:13

279
"За мен властта не е самоцел." Разбирайте: "Тия протести ми пречат на храносмилането." Гнусен шопар!

2013.06.16 | 23:13

278
Не очаквах нито Бойко нито Плевнeлиев да паднат толкова ниско – да пламират протест срещу Пеевски. Явно много ги е страх че ще им обърка работите.

2013.06.16 | 23:13

277
Президентът прие твърде остро новината че Пеевски оглавява ДАНС. Това говори сао едно – неговите интереси ккто и тези на олигарсите които стоят зад него са на път да бъдат накърнени. Не се заблуждавайте че Плевнлеив мисли за народното благо.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини