Осем нови депутати положиха клетва

  • 31 май 2013 10:04

  • 82
  • 2
Осем нови депутати положиха клетва
©

Осем нови депутати се заклеха в Народното събрание. Депутатите влизат на мястото на осем народни представители, които станаха министри в кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Новите депутати са: Жара Пенева-Георгиева от Коалиция за България от Хасково на мястото на Драгомир Стойнев; Методи Костадинов от Коалиция за България от София на мястото на Таня Андреева; Хами Хамиев Разград на мястото на Хасан Адемов; Калин Милчев от Коалиция за България на мястото на Петър Чобанов; Евдокия Асенова от Коалиция за България от Перник на мястото на Ангел Найденов; Сергей Кичиков от ДПС от Пазарджик на мястото Искра Михайлова; Георги Борисов от Коалиция за България от Варна на мястото на Анелия Клисарова; Георги Андреев от Коалиция за България от Варна на мястото на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

След това Народнотото събрание започна обсъждане на промени в Закона за Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС). Законопроектът с промените е внесен от депутатите от Коалиция за България и ДПС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно и Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент. Промените предвиждат прехвърляне на функциите и структурата на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) от МВР към ДАНС. Агенцията става правоприемник на всички активи и пасиви на ГДБОП, в едно с целия й състав.

Друга важна промяна е възстановяването на правомощията на органите на ДАНС да извършват разследвания в пълния обем на тази дейност по смисъла на Наказателно-процесуалния кодекс. Председателят на ДАНС ще определя със заповед разследващите агенти по смисъла на нова разпоредба в НПК. Регламентират се и действията по извършване на задържане и на обиск на лице.
Предвижда се и промяна на начина на избиране и освобождаване на ръководителя на ДАНС. Предлага се отговорността за това да поеме Народното събрание. Изборът и освобождаването на председателя на ДАНС ще става от парламента по предложение на министър-председателя.

По думите на зам.-председателя на Народното събрание Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент основна цел на промените в закона е възстановяването на правомощията на ДАНС и превръщането му в орган, както за защита на националната сигурност, така и за ефективно противодействие на трансграничната и на вътрешната организирана престъпност и корупция, е основна цел на закона.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
82 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
В УСТАТАКТИВИСТ

2013.05.31 | 16:03

2
Всичките от коалиция за България, хм защо ли ?
В УСТАТАКТИВИСТ

2013.05.31 | 14:39

1
Че са малко депутатите. Защо направо не ги направите 1000, да е*а турска та ви вяра да е*а.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини