Райков: Прокуратурата трябва да си свърши работата (обновена)

20 април 2013 13:00

Райков: Прокуратурата трябва да си свърши работата (обновена)
© Булфото
3420 8

България ще даде зелена светлина на Македония, когато тя започне да показва добросъседско отношение. Това каза пред журналисти министър-председателят Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май. България и Македония споделят обща история и границата трябва да е сведена до нула, подчерта Райков.

Премиерът посети село Тънка бара, където жителите го посрещнаха с питка с мед и му благодариха за осигуреното финансиране за укрепване на голямо свлачище. Той разговаря с тях и се поинтересува колко жители на селото са засегнати от свлачището. „Колкото и малко да е едно село, то е българско село и в него живеят българи. Те не трябва да са изолирани от нашата страната, подчерта Райков. След обиколката в село Тънка бара премиерът и придружаващите го официални лица ще посетят град Неделино, където местните жители са подготвили кратка програма.

В Неделино Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май коментира и временното отстраняване от длъжност на Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна. Виждам една независима, амбициозна и добре работеща прокуратура, каза той, цитиран от БТА. Там, където се вижда скандал, аз виждам действаща демокрация. Темата е изключително обезпокоителна, но се вижда адекватна реакция от МВР. Нека да бъде формулирано обвинението, да видим какви са аргументите и тогава ще съдим хората, допълни Райков. Той посочи, че вчера е посетил МВР и се е запознал с процедурите, свързани със СРС-тата. Говорих с хората, за да им кажа, че МВР ще продължи да функционира, ще продължи да бъде подкрепяно и от правителството, от държавата, каза премиерът. По неговата оценка по никакъв начин не трябва да бъдат пренебрегвани функциите на МВР, свързани с гарантиране на безопасността на гражданите. Те ще продължават да бъдат изпълнявани, включително и с използването на СРС-та, когато е необходимо, и в съответствие с правилата, заяви Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май.

Той заяви, че организираната престъпност в България не трябва да има никакви илюзии, "борбата срещу нея ще продължи така, както е било винаги, дори с много повече енергия". Изчистваме това, което ни смущава като практика /ако се докаже, че има проблеми/, за да можем да работим още по-ефективно в борбата с организираната престъпност, посочи Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май.

Борислава Замфирова
3420 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
стенли

2013.04.22 | 11:58

8
герб направиха така, че полицията да работи в полза на трима човека, занимаващи се с дрога и корумпирани до немай къде. При БСП нямаше как да се случи това.

2013.04.21 | 09:10

4
Ами при БСП полицията и да е работила за някой ти си последният човек който ще научи.От къде мислиш вземат сведения за компромати те си нали от хора на БСП в МВР и администрацията в цялата страна.Ако си направиш труда малко повече да почетеш и ще разбереш че комунистите от преди 89 г. още командват парада и те качат и свалят партии и правителства.

2013.04.21 | 09:10

3
Извинете СТЕНЛИ на колко години сте?От колко години управлява ГЕРБ а от колко години са далаверите с дрогата и проституцията.Нищо не е спирало нито преди ГЕРБ нито ще спре и след него.
нурс

2013.04.21 | 09:11

7
към 3.Не не се сещаме коя е партията победител а ти миришеш на червен боклук.Политиката спрямо Македония трябва да е една и съща за всички партии независимо дали управляват или не.Райков е супер адекватен по повод Македония.
е

2013.04.21 | 09:11

6
ПАРТИЯТА НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ Е ГЕРБ ЗА ДА НЯМА НЕ РАЗБРАЛИ

2013.04.21 | 09:11

5
Добреде Бойко сега кво чака та Цецо не го прати да учи децата в училище о физкултура,Тоя човек Цецо и Диянков сринаха държавата,като го лъгаха,единия аре махна ок,ето ти 24 % мани и Цецо и ето ти 48% минимум+Цецо вън и Искра-подобреното г...оведо и Лиляна-малката лъжкиня,и готово пак сте на влас ,ама не иска пак с старите ново да стане е няма как.Или ги махаш или мечта да управляваш сам
е

2013.04.21 | 04:00

1
Райков не се взимаи на сериозно щото скоро изчезваш

2013.04.21 | 04:00

2
ПРАВ Е РАЙКОВ, ЧЕРВЕНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ДА МЛЪКВАТ!

Добави коментар

Водещи новини