България и Македония обновят знаците по границата

17 април 2013 14:12

България и Македония обновят знаците по границата
©
1224 0

Правителството одобри протокола от редовното заседание на Смесената комисия за опазване, поддържане, обновяване и обозначаване на българо-македонската държавна граница, проведено на 18 и 19 декември 2012 г. в Скопие. Това съобщиха от пресцентъра на МС.

На заседанието е било решено през 2013 г. да започнат съвместни дейности, свързани с изготвяне на нова гранична документация за пилотен участък от гранична пирамида номер 50 до гранична пирамида номер 72 по общата граница. След приключване на дейностите и съгласуване на получената документация, същите работи да започнат през 2014 г. и за останалата част от държавната граница. За съгласуване и координиране на дейностите е постигнато съгласие за създаване на обща българо-македонска експертна група и са изготвени указания за работата й.

Задачите на Смесената комисия се отнасят до извършването на контрол за състоянието и местоположението на всички гранични знаци и организиране на опазването, поддържането, обновяването и обозначаването на граничната линия. На всеки пет години се извършват общи работи за поддържането, обновяването и обозначаването на граничната линия и граничните знаци, както и за почистването от дървета и храсти на 3-метровия пояс (от всяка страна) по протежение на държавната граница, както и на мястото в радиус от един метър около граничните знаци, поставени от двете страни на граничната линия.

1224 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини