Станишев: Започва война на МВР срещу прокуратурата

  • 18 април 2013 10:11

  • 3373
  • 36
Станишев: Започва война на МВР срещу прокуратурата
© Булфото

Призовавам прокуратурата да бъде подкрепена от  обществеността, от неправителствения сектор, защото за първи път хората чувстват, че може да има справедливост и да им бъде  казана истината, а МВР да заработи нормално. Това заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в отговор на въпрос на  журналисти.

Според него непредубеденият наблюдател "вижда с просто око", че "започва война на МВР срещу прокуратурата". "За първи път от години прокуратурата посмя да каже истината, потвърдени са две  трети от данните в подадения сигнал - за незаконно подслушване,  за злоупотреба със служебно положение, за заличаване на  доказателства и възпрепятстване на правосъдието", каза Станишев.

Председателят на БСП коментира, че прокуратурата е отворила една тъмна стая и хората трябва да знаят истината. "България е  европейска и демократична страна, правата на гражданите трябва да бъдат защитени, и МВР има задачата да защитава тяхната  сигурност и спокойствие, а не да действа като организирана престъпна група и да използва техниката не срещу престъпността, а срещу хората", заяви Станишев. Той определи като възмутително поведението на служебния министър и на главния секретар на МВР,  които по думите му твърдят, че няма нищо в сигнала след започнало досъдебно производство и повдигнати обвинения на  четирима висши служители. Според него това е "върхът на  айсберга" и трябва виновниците и поръчителите да понесат своята  политическа и наказателна отговорност.

БСП настоява също директорът на ГДБОП Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна незабавно да бъде отстранен от МВР във връзка с "изнесени  шокиращи данни за оперативни разработки за покровителстване на наркотрафик и контрабандни канали", насочени срещу Флоров, се  заявява в съобщение от пресцентъра на партията. "В тях става дума за връзки на г-н Флоров, една от  най-високопоставените и овластените фигури в МВР с престъпния контингент. Самият факт, че г-н Флоров е бил поставен през 2002  г. под оперативно наблюдение, свързано с корупция, наркотрафик и контрабандни канали, е несъвместим със заеманата от него  длъжност и с отговорностите, които следва да изпълнява като  директор на ГДБОП", пише в съобщението. От БСП изразяват  опасения, че оставането на Флоров в МВР носи заплаха той да  възпрепятства или да повлияе на разследването. И очакват бърза и адекватна реакция от министър-председателя Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май и  президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Тези разкрития, както и скандалът с незаконното подслушване  злепоставят авторитета на българските служби пред  евроатлантическите ни партньори и отдалечават страната ни от  така желаното ни членство в Шенген, се посочва в съобщението на  пресцентъра на БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3373 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар

2013.04.20 | 14:20

36
МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ И ПОСЛЕ РЕШЕТЕ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТЕ!!!ПЛАНЪТ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ :Относно БКП да се учреди партия (БСП) дистанцирана от старите и компрометирани социалистически пасиви със запазен контрол върху финансовият ресурс. Изнасяне на държавният капитал в чужбина чрез предприятията второ направление и връщането му под форма на чуждестранни инвестиции. Да създадем удобна и контролеруема опозиция.Водачите и да са предварително утвърдени от специалните служби а лидерите и да са изцяло зависими от нас чрез политическа лоялност физически зависимости или чрез компромати. Ако такива не са констатирани да се изфабрикуват. Населението да се разделя и противопоставя периодически социално икономически политически и етнически. Да се създадат партии и движения отговарящи на изброените профили. Чрез приватизация да се раздаде индустриалният капитал на безценица на наши фирми. Населението да се провокира за участие чрез тай наречените работещи дружества отнасящи се обаче само за предприятия с неизбежна ликвидация. В стопанската сфера да се раздели на територии по интереси които ще се управляват от тъй наречените бизнесмени наложени от нас. Ако някой от тях се опита да влезе в политиката или в чужда територия да се ликвидира а бизнеса му да се оглави от друг. Да се създадат престъпни групи на райони които да контролират търговски територии с цел монопол на пазара създавайки охранителни звена. Ако тези звена изместят центъра на задачата си или решат да се превърнат в икономически субект да бъдат ликвидирани .Да се създаде алтернативен синод с цел компрометиране на църквата .Да се разреши навлизането на секти. Да се отклони вниманието от основните устои на църквата за да може да се ползва материалната и имотната и база без контролно. Медиите да се ръководят от хора които сътрудничат с нас .Добри специалисти но без склонност към анализ създаващи критични интервюта за актуални проблеми но без да се стига до ликвидиране на причината за тези проблеми. Всички закони укази и разпоредби да се формулират така че да нямат точно и прецизно тълкование .Милицията да се увеличи численият и състав за сметка на армията като се използват хора без необходимите им квалификации. Да се работи с лоша материална база и ниски заплати. В армията военно-промишленият комплекс да бъде ликвидиран поетапно. Всички държавни служители да получават ниски заплати .Това специално се отнася за здравните работници просветата и образованието.ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КОЕ ОТ ВСИЧКО ТОВА НЕ СЕ Е СЛУЧЕЛО!!!
много чел

2013.04.19 | 20:01

34
Добре списано от ПЪЛЕН ГЛУПАК!!!! Нищо общо с настоящето!!! ЧЕТИ ПРОГРАМИТЕ НА ПАРТИИТЕ! КЪДЕ НАМЕРИ ПРОЛУКА НА НАЛУДНИЧАВИТЕ СИ ИЗМИШЛЬОТИНИ ,,,,!

2013.04.19 | 13:44

5
комунистически ПРАСЕТА нито ЕВРОПА нито САЩ ще ви позволят да съществувате вече
БЕЗ ВАЗЕЛИН

2013.04.20 | 14:19

35
...нито Европа,нито САЩ се замисля кой е на власт в България.На тех им трябват послушни,предсказуеми политици които ще съдействат а не да пречат на интересите им.За това БСПарите действат като върли капиталисти и въобще не им пука какво говорят преди изборите.Важното е да имат достъп до властта за да контролират всичко.Така са сключени договорите за Мариците 1и 3.Така е стартирано Белене,Цанков камък и още мн.други.А простия народец - да се радва на "умното момче"-Станишко и да се надява....надай се народе - Станишко пак ще те оправи...БЕЗ ВАЗЕЛИН...
прочел

2013.04.19 | 13:55

14
Пълен глупак може да го напише! Не ни искат никъде по света-защо? Не ни искат в Шенген-защо? Няма лекари-защо? Майките нямат пари за децата-защо? Хора се палят-защо? Циганите вилнеят-защо? Пенсионерите умират гладни-защо? Безработицата рекордно висока-защо? Защото ни управлява нарцистично-психопатния доносник БУДА!!!

2013.04.19 | 19:59

33
Не разбрахте ли, че комунизъм стана синоним на крадци и мръсници.Докато се изживявате като богопомазани власт повече няма да видите.

2013.04.19 | 19:58

32
Е затова нито БСП нито ГЕРБ напук ще гласувам за Костов.За Сидеров не мога защото съм го преценил колко му е багажа.Единствено в дясно остана КОСТОВ.Колкото и да ме убеждавате за него ще гласувам защото е бил и знам какво да очаквам .Ако гласувам пак за някой месия вместо да се оправим пак ще сме по зле.Гласувах за царя оправени за 800 дни и после гласувах за Буда и той ни оправи.Колкото и да плюят по Костов само при него бяхме що годе взели да се оправяме.

2013.04.19 | 19:58

31
И аз ще гласувам за ДСБ защото им харесах програмата а и хората които са кандидатирали за изборите ми допадат.Бях си намислил да гласувам за Атака но нещо напоследък много обещават а няма никакво покритие върху нещата които вършат пък и не съм сигурен в лидера им че не играе с БСП.Затова ще гласувам за ДСБ.
Гражданин

2013.04.19 | 19:49

30
Мошеник, "приятелчето" на Доган. ЛЕВАК !

2013.04.19 | 13:44

6
МВР трябва да защитава сигурността и спокойствието на гражданите КОЙ ГО КАЗВА

2013.04.19 | 19:48

29
а затова да сложим р.петков, който НЕ Е престъпник
6

2013.04.19 | 19:48

28
Естествена война на полиция срещу бандити.

2013.04.19 | 19:47

27
Говорих с извънземните от Царичина.Като разбраха какво означава думата "комунист"--запалиха ракетата и дим да ги няма.Щели да се върнат когато изчезне това понятие.

2013.04.19 | 19:46

26
московец кога ще кажеш колко милиарда са заменките? Защо ти спряха фондовете? Покрадваш ли?
mini

2013.04.19 | 19:46

25
Герберските герои Дянков, Цветанов, Борисов, Димитров, Найденов и др окрадоха и тероризираха България! Айде стига с тия милиционери, които вечно са безнаказани! Успех на БСП!

2013.04.19 | 19:46

24
да го духа бсп. за кой път ще се пробват да източат държавата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини