Подслушвали не с една, а със седем коли

  • 18 април 2013 07:19

  • 3873
  • 13
Подслушвали не с една, а със седем коли
©

Не един, а седем били автомобилите, оборудвани с техника за подслушване, пише в. "Преса".

Три се ползвали от дирекция "Оперативни технически операции" (СДОТО), два от ДАНС, един от ГДБОП. Последният според бивши служители на МВР бил на разположение на военното разузнаване. Военните обаче отричат. Първият автомобил със специализирана техника слухти из страната от 2006 г. Всички останали са влезли в края на 2009 г. Документацията за тях била изготвена от правителството на Тройната коалиция. Колите със свръхмодерна апаратура били част от ангажиментите ни по Шенген. От САЩ ни дарили мобилна техника, която също влязла в оборудването на колите. Основното им предназначение, за което се ползват  и от партньорските служби, е борба с отвличанията и банковите обири.

Специалисти обясняват, че с тази мобилна техника може да бъдат подслушвани разговори и през стена. Допълнителна екстра било следенето на мобилните телефони. "Ръководителят на СДОТО проверява през мобилните оператори какви телефони има лицето и спуска задачата на екипа. Служителите търсят къде се намира обектът, като се установява към коя клетка на мобилния оператор е свързан телефонът му. Екипът за подслушване се придвижва към мястото, разполагат техниката и поставят телефона под контрол", разказват бивши служители на МВР. Те са категорични, че маршрутът на спецавтомобилите може да бъде установен и през GPS-а на всеки от тях. Невъзможно било и да изчезне информация, тъй като запазването й било подсигурено чрез дублиране на специален сървър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3873 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2013.04.30 | 19:27

13
Драги комунист Не един а 100 автомобила ще ви подслушват нито ЕВРОПА нито САЩ ще ви позволят да съществувате вече

2013.04.19 | 12:38

1
Тъпанар, тия подслушвания ни връщат не в комунизъм ами в фашизъм даже..
Гюро Михайлов

2013.04.30 | 19:27

12
ГЕРБ признават, че не могат да управляват. Как да сме с тях?
Гюро Михайлов

2013.04.30 | 19:27

11
Не ни искат никъде по света-защо? Не ни искат в Шенген-защо? Няма лекари-защо? Майките нямат пари за децата-защо? Хора се палят-защо? Циганите вилнеят-защо? Пенсионерите умират гладни-защо? Безработицата рекордно висока-защо? Защото ни управлява нарцистично-психопатния доносник БУДА!!! Надявам се след месец глаголът „управлява” да е в минало свършено време.
Гюро Михайлов

2013.04.30 | 19:27

10
Народът започна да се променя! Може би това е единственото добро, което ГЕРБ направи, без да го осъзнава! Показа ни какви НЕ трябва да бъдем!
нндаа

2013.04.30 | 19:27

9
Гюро..Гюро фани ме за шнуро!!Тъпо парче си комунист шлякан!Ще подслушват това им е работата бе мухлес..щото утре гея пак като цака на разни дрогирани идиоти може верно и до война да докара!!То освен това да прави и да ни плюе пред европа друго не знае!!Шибаняци червеногъзи сте и сте готови да закопаете държавата само и само да сте на власт и да крадете като за последно!!Боклуци смрадливи

2013.04.19 | 16:46

4
ЗАТОВА УКРАИНСКИЯ ДРИСЛЬО ЗНАЕ ВСИЧКО. ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ОТ НЕГОВОТО ВРЕМЕ. А СЕГА ПЛЮЕ ЗАЩОТО ЗНАЕ ЧЕ ЩЕ ЗАГУБИ ОТ БОЙКО, ЩЕ ПЛАТИ НА ''ГОЦЕ'' А ЗА ''БЕЛЕНЕ'' ЩЕ ДОЙДЕ ''В И М П Е Л''
чалго-гербераст

2013.04.21 | 18:55

8
Кажи му гербераст и не го обиждай повече. Абе, вдлъбнат, като за гербераст ти обяснявам бавно, та белким влезе нещо. С един нож може да се реже хляб, а може и да се убива. Зависи в чии ръцете е.
Ares

2013.04.21 | 18:55

7
Не знам кой от кого ще загуби, пич, но с тези гафове, които правят ГЕРБ и БСП няма да им се отрази добре на изборите. Ако Серго си мисли, че така си дига рейтинга жестоко се лъже, но това важи и за Борисов. Аз лично съм отвратен вече от това, което става. Вярно е, че не само Цвъко е подслушвал и преди е имало такова нещо, но това не ги оправдава. Така че всички, които са подслушвали да си заминават (ГЕРБ, БСП и Костов).
Леонсио

2013.04.21 | 18:54

6
"Специалисти обясняват, че с тази мобилна техника може да бъдат подслушвани разговори и през стена. Допълнителна екстра било следенето на мобилните телефони." Иначе, Цецо е невинен. И Боко не е знаел... Дали има още някой, който да вярва в това!?

2013.04.21 | 18:53

5
Подслушват, защото нямат друг начин да си съхранят властта и да си спасят задните части. Виждате как един по един стават следствени след като паднат от власт

2013.04.19 | 13:00

3
МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ И ПОСЛЕ РЕШЕТЕ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТЕ!!!ПЛАНЪТ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ :Относно БКП да се учреди партия (БСП) дистанцирана от старите и компрометирани социалистически пасиви със запазен контрол върху финансовият ресурс. Изнасяне на държавният капитал в чужбина чрез предприятията второ направление и връщането му под форма на чуждестранни инвестиции. Да създадем удобна и контролеруема опозиция.Водачите и да са предварително утвърдени от специалните служби а лидерите и да са изцяло зависими от нас чрез политическа лоялност физически зависимости или чрез компромати. Ако такива не са констатирани да се изфабрикуват. Населението да се разделя и противопоставя периодически социално икономически политически и етнически. Да се създадат партии и движения отговарящи на изброените профили. Чрез приватизация да се раздаде индустриалният капитал на безценица на наши фирми. Населението да се провокира за участие чрез тай наречените работещи дружества отнасящи се обаче само за предприятия с неизбежна ликвидация. В стопанската сфера да се раздели на територии по интереси които ще се управляват от тъй наречените бизнесмени наложени от нас. Ако някой от тях се опита да влезе в политиката или в чужда територия да се ликвидира а бизнеса му да се оглави от друг. Да се създадат престъпни групи на райони които да контролират търговски територии с цел монопол на пазара създавайки охранителни звена. Ако тези звена изместят центъра на задачата си или решат да се превърнат в икономически субект да бъдат ликвидирани .Да се създаде алтернативен синод с цел компрометиране на църквата .Да се разреши навлизането на секти. Да се отклони вниманието от основните устои на църквата за да може да се ползва материалната и имотната и база без контролно. Медиите да се ръководят от хора които сътрудничат с нас .Добри специалисти но без склонност към анализ създаващи критични интервюта за актуални проблеми но без да се стига до ликвидиране на причината за тези проблеми. Всички закони укази и разпоредби да се формулират така че да нямат точно и прецизно тълкование .Милицията да се увеличи численият и състав за сметка на армията като се използват хора без необходимите им квалификации. Да се работи с лоша материална база и ниски заплати. В армията военно-промишленият комплекс да бъде ликвидиран поетапно. Всички държавни служители да получават ниски заплати .Това специално се отнася за здравните работници просветата и образованието.ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КОЕ ОТ ВСИЧКО ТОВА НЕ СЕ Е СЛУЧЕЛО!!!
maloumnik

2013.04.19 | 12:39

2
Пу ма....а в. ..еа мръсна. Ровили сте в мръсното белъо на хиляди хора.

Добави коментар

Водещи новини