GPS разкрил "Българския Уотъргейт"

  • 17 април 2013 07:35

  • 8998
  • 31
GPS разкрил "Българския Уотъргейт"
© Булфото

GPS, монтиран в полицейския ван "Крайслер Вояджър" на дирекция "Оперативни технически операции" в МВР, е разкрил маршрута му на движение. Това заявиха пред "Стандарт" източници от разследването на скандала с незаконното подслушване.

След като проверяващите прокурори видели данните от GPS на вана и движението му по минути, проверили записите от камерите на отдел "Видеонаблюдение" в СДВР. Така засекли сивия "Крайслер" на пътя в дати и часове, когато уж бил в гаража. Крайслерът дебнел из софийските улици на 15, 16 и 26 март, а по документи се водел "на топло" в гаража. В други дни в дневника било записано, че автомобилът е трябвало да излезе на тренировъчна мисия само в промеждутъка между 10 и 12 часа.

GPS-ът и камерите обаче показали друго - на 10, 14, 25 и 27 март е кръстосвал централните улици на София след 18 ч. "Това са доказателства, които подкрепят тезата, че ванът се е движел несанкционирано. Записите са само от централната част на града. Но по GPS-а може да се проследи целият маршрут на автомобила и да се анализират евентуалните цели на работата с него", смятат експерти.

Големият коз на разследващите обаче е изтритият от Радко Димитров харддиск с подслушани разговори. На 28 март, навръх рождения си ден, началникът на отдел "04" в СДОТО чул, че започва проверка. Зарязал софрата и хукнал да демонтира блока за управление с отвертка. Едва по-късно разбрал, че харддискът, където се записва информацията, се намира на друго място.

Той се обадил на администратора, взел паролата му и изтрил цялото съдържание. В следващите 24 ч до изземването на сивия ван обаче никой не се е докосвал до харддиска и не е записвал нова информация върху него. Затова експерти смятат, че шансът да се възстанови информацията в него е 100%. "Смятаме, че до дни ще стане ясно кои са подслушваните. Записите могат да се възстановят за не повече от 30 секунди", потвърдиха пред "Стандарт" източници от прокуратурата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8998 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар

2013.05.15 | 16:35

31
Добре дошли в Герберасия страната на лъжата наглоста и некадърноста!
Дедо

2013.05.15 | 16:35

30
Абе хораааа....крайслера е взет под наем за частни нужди срещу заплащане ,затова се води на стоянка в гаража.А харда са го изтрили щото са записали без да искат нещо от сорта на Мишо Бирата и Бойко или па Фидосова в момент на договаряне с някое жиголо!

2013.05.15 | 16:35

29
Къде остана оня тюфлек дето разправяше, че колата била негова и в багажника му бил самурайския меч на дъщеря му?
Е, това беше

2013.04.18 | 10:48

2
част от активното мероприятие за заличаване на следите. В американските филми това се нарича план "Б". Тези филми са толкова много, че все сме прихванали нещо :))Ще предложа на Слави в новия му формат да го открият и да го покажат, заедно с дъщеря му, ПВЦ-антенките и самия меч :))) Интересно къде е на допълнителен щат, освен че събаря згради !!:(((
per

2013.05.15 | 16:35

28
Ако пак изберем ГЕРБ никой няма да ни е виновен. Триумф на волята чрез триумф над слушалката!
Идеал Петров

2013.05.15 | 16:35

26
Я сега се сети кое беше правителството на въпросните дати!
Наблюдател

2013.05.15 | 16:35

27
Колкото повече маймуната се качва нагоре по дървото, толкова по- ясно ще блесне червения й задник! Скоро ще стане ясно, че Станишев не е бил подслушван и се чудя Цацаров и 12- те му прокурори какви ще ги плещят. Това е един отбор от 13 некадърници, които не могат да си защитят тезата в съда, дори и при очевидни доказателства за грабежите на държавна собственост. Каква справедливост и каква законност при прокурори, които могат да тиражират слухове и предположения под формата на факти.

2013.05.15 | 16:34

25
МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ И ПОСЛЕ РЕШЕТЕ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТЕ!!!ПЛАНЪТ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ :Относно БКП да се учреди партия (БСП) дистанцирана от старите и компрометирани социалистически пасиви със запазен контрол върху финансовият ресурс. Изнасяне на държавният капитал в чужбина чрез предприятията второ направление и връщането му под форма на чуждестранни инвестиции. Да създадем удобна и контролеруема опозиция.Водачите и да са предварително утвърдени от специалните служби а лидерите и да са изцяло зависими от нас чрез политическа лоялност физически зависимости или чрез компромати. Ако такива не са констатирани да се изфабрикуват. Населението да се разделя и противопоставя периодически социално икономически политически и етнически. Да се създадат партии и движения отговарящи на изброените профили. Чрез приватизация да се раздаде индустриалният капитал на безценица на наши фирми. Населението да се провокира за участие чрез тай наречените работещи дружества отнасящи се обаче само за предприятия с неизбежна ликвидация. В стопанската сфера да се раздели на територии по интереси които ще се управляват от тъй наречените бизнесмени наложени от нас. Ако някой от тях се опита да влезе в политиката или в чужда територия да се ликвидира а бизнеса му да се оглави от друг. Да се създадат престъпни групи на райони които да контролират търговски територии с цел монопол на пазара създавайки охранителни звена. Ако тези звена изместят центъра на задачата си или решат да се превърнат в икономически субект да бъдат ликвидирани .Да се създаде алтернативен синод с цел компрометиране на църквата .Да се разреши навлизането на секти. Да се отклони вниманието от основните устои на църквата за да може да се ползва материалната и имотната и база без контролно. Медиите да се ръководят от хора които сътрудничат с нас .Добри специалисти но без склонност към анализ създаващи критични интервюта за актуални проблеми но без да се стига до ликвидиране на причината за тези проблеми. Всички закони укази и разпоредби да се формулират така че да нямат точно и прецизно тълкование .Милицията да се увеличи численият и състав за сметка на армията като се използват хора без необходимите им квалификации. Да се работи с лоша материална база и ниски заплати. В армията военно-промишленият комплекс да бъде ликвидиран поетапно. Всички държавни служители да получават ниски заплати .Това специално се отнася за здравните работници просветата и образованието.ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КОЕ ОТ ВСИЧКО ТОВА НЕ СЕ Е СЛУЧЕЛО!!!
ами сега

2013.04.24 | 21:18

24
А защо никой не обръща внимание , че датите които са посочени са по времето на новото правителство на Марин Райков ..... То стъпва в длъжност на 13 март 2013 година ... Крайслерът дебнел из софийските улици на 15, 16 и 26 март, а по документи се водел "на топло" в гаража

2013.04.24 | 19:27

15
Много тъпа герберска защита за омекотяване та те са едно и също а в дадения случай нищо не става без знанието на Цветанов!
:-)

2013.04.18 | 23:15

6
A ти какво си мислиш, че преди това не го е правел ли. И че новата министърка дето беше зам на Цвъки ще се опитва да му пречи ли
Великия

2013.04.24 | 21:14

20
Що не подведът под отговорност шефа на ЦРУ , понеже и той нарежда да се подслушва , айде сега , и да са подслушвали , то са само крими елемнти и други забогатяли точейки държавата , т.е. нашите пари .... Ама на Станишев и пръстъпните елементи покрай него това не му харесва , пречи им да продължават да крадат ...

2013.04.24 | 21:16

23
...прави ли ви впечатление че всички тези които са подписвали договорите с мариците,всички тези които бяха уличени като енергийната мафия(все БСПари) се изпокриха в миши дупки и ги няма никакви от протестите насам?...този факт е показателен ...на предишни кампании те бяха водещи в БСП "агитациите"...сега са оставили Станишко сам на амбразурата като Матросов да им покрива следите,да отвлича вниманието от тях и да се прави на борец за демокрация...късно е байно - духът вече е пуснат от бутилката....завесата на мръсните ви тайни е повдигната и за това е неистовия ви напън...от тоя напън не може да се роди нищо....яловата ви партия ще се смалява още и още....

2013.04.24 | 21:15

22
Много сте нагли и лъжливи Грабери вместо да се стопирате пред очевидната истина пак грухтите и слагате с рействане минуси много тъпа секта !
До таварищ СЕРГЕЙ

2013.04.24 | 21:14

21
АЗ ИСКАМ ДА МЕ ПОДСЛУШВАТ ! МОЯ ДЕМОКРАТИЧЕН ИЗБОР!ЩЕ ПОДАМ МОЛБА ДО СТАНИШЕВ! СТАНИШЕВ РАЗНАСЯ ПИСМАТА ДО ЦАЦАРОВ! А ЦАЦАРОВ ЩЕ ИЗПРАТИ 20 Прокурори да търсят доказателства защото няма да ги намерят! МНОГО ШУМ -ЗА НИЩО! Таварищ Серьожа, твоя Димка "НЕ РАБОТАЕТ И НЕ ПОБЕДИТ" !

Добави коментар

Водещи новини