Водещите новини! Комитова за рокадите: Все едно деца си играят на правителство. Показаха видео от първите минути след удара по град Чернигов (и още…)

  • 17 април 2024 19:14

  • 1242
  • 7
Водещите новини! Комитова за рокадите: Все едно деца си играят на правителство. Показаха видео от първите минути след удара по град Чернигов (и още…)
© Булфото/НоваНюз/Патрульна полiцiя чернiгiвскоi обл

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 17 април   

 

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е привлечен в качеството му на обвиняем за участие в организирана престъпна групa,съобщиха от Софийската градска прокуратура. 

От обвинението посочиха, че той се е възползвал от правото си да не дава обяснения.

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 хиляди лева.

Живко Коцев е обвинен за участие в организирана престъпна група

***


Станаха ясни резултатите от кръвната проба на полицая, предизвикал катастрофа във Велико Търново. Анализът показва, че след катастрофата униформеният е имал 2.31 промила алкохол в кръвта. 

Полицаят, блъснал кола с дете в нея, карал с 2.31 промила алкохол в кръвта, отстраняват го от работа

***


Ние сме си в перманентна криза. Животът извън България е много по-динамичен, отколкото преди 20 години. Това сподели в ефира на NOVA NEWS бившият регионален министър Виолета Комитова по повод последните политически скандали в страната.

Смяната на двама министри ми прилича на детска игра, при която невръстни си играят на правителство. Това са марионетки... утре някой може да поиска и служебният премиер Димитър Главчев да си подаде оставката, коментира Комитова.

Виолета Комитова за рокадите в служебния кабинет: Все едно деца си играят на правителство

***


Иска ми се да вярвам, че ставащото в момента е истинска битка с корупцията. Няма да разберем това обаче в скоро време, защото трябва да видим осъдителна присъда, а това ще отнеме месеци-години.

Бившият вътрешен министър проф. Вучков: Недопустимо е протоколи от разпити да изтичат по медиите

***


БЕХ отстрани Деница Златева от директорския пост в "Булгаргаз". Mястото и заема Веселин Синабов.

С решение на Съвета на директорите (СД) на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД е извършена промяна в ръководството на „Булгаргаз“ ЕАД. Приета е оставката на Деница Златева, а от състава на СД на дружеството се освобождават Димитър Спасов и Татяна Петрова-Бояджиева. На техните места влизат Михаил Милков, Бянка Рачева и Марин Филиповски, съобщиха от пресцентъра на Холдинга.

Деница Златева е отстранена от директорския пост в "Булгаргаз"

***


Преподавателят по конституционно право обясни, че има тълкувателно решение от 1992 г., което се занимава със служебното правителство и не е загубило актуалността си. Там изрично в мотивите се посочва, че когато има служебно правителство при работещо Народно събрание, то подлежи на парламентарен контрол, но не може да се упражнява вот на недоверие.

Наталия Киселова разкри дали вотът на недоверие ще свали правителството

***


„За външния министър стана ясно откъде идва заръката за смяна. Но кой поръча смяната и на земеделския министър? Г-н Главчев сам го представи като начин на приемственост. Не е ли странно министър-председателят да си сменя мнението през ден? 

Не можеш да предлагаш зам.-председател на политическа партия за външен министър в служебен кабинет. Той има правото да настоява за тези промени, а аз имам правото да настоявам за спазване на политическо благоприличие в този служебен кабинет. Имаме десетки подготвени дипломати, които да поемат поста на външен министър“.

Радев кани Главчев на разговор в петък, иска да чуе реалните мотиви за смените в служебния кабинет

***


На въпрос кой е партийният началник, чиито нареждания изпълнява, Димитър Главчев заяви: „То е ясно кой е…“

Главчев: Дал съм своите предложения, сега на ход е президентът Радев

***


По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски съд (СГС) призна за виновен подсъдимия А. Г. за умишлено убийство и му наложи наказание 18 години лишаване от свобода.

18 години затвор за Денис Ал Газзи, убил мъж заради заря в "Люлин"

***


Адвокатите на 26-годишния Георги Георгиев, подсъдим по делото за обезобразяването на Дебора Михайлова, поискаха отвод на съдията Десислава Порязова. Защитниците Петко Кънев и Валентин Димитров настояват друг състав да гледа процеса.

Адвокатите на Георги опитаха да бавят делото "Дебора": поискаха отвод на съдията

***


„Полицията в северния украински град Чернигов показа видео от първите минути след днешния руски удар", написа в. „Украинская правда".

ВИДЕО 

Украинската полиция показа видео от първите минути след удара по град Чернигов

***


„Палестинските терористи от Хамас искаха да ни изкоренят. Те не успяха. Ние ще ги изкореним", това заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от медията от родината си нюзру.

„Преди малко проведох срещи с външните министри на Великобритания Дейвид Камерън и на Германия – Аналена Берборк. В скоро време ще разговарям и с други световни лидери".

Бенямин Нетаняху: Ще изкореним Хамас

***


„Подпишете, за да не ми създавате повече главоболия“, помолила жената трупа, като се държала все едно човекът е жив, съобщават бразилски медии.

Сцената се разиграва във вторник в банков клон в Бангу, в западната зона на Рио.

Жена заведе мъртвец в банка, искала той да тегли кредит

***


Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън издават съвместен сингъл, предаде Си Ен Ен, цитирани от БТА.

Новият сингъл е озаглавен „Примроуз Хил“ и беше обявен от Джеймс Маккартни в „Инстаграм“ преди четири дни.

„Примроуз Хил" е тук! Днес съм толкова развълнуван да споделя най-новата си песен, написана в съавторство с моя добър приятел Шон Оно Ленън. С издаването й сякаш наистина започваме да работим и съм много щастлив, че ще продължа да споделям музика с вас“, написа Джеймс в публикацията.

Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън издават съвместен сингъл

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1242 7

Коментари 7

Добави коментар

2024.04.18 | 14:12

7
Давайте братушки, трепете укрофашистите и натовскте гов еда. Българското сърце бие с вас. Слава Путину! Победа!

2024.04.18 | 13:26

6
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ!

2024.04.17 | 22:10

5
Абе и вие се наиграхте

2024.04.17 | 22:01

4
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

2024.04.17 | 19:57

1
смърт за Украйна окупирала руските земи

2024.04.17 | 21:53

3
Точно така !!!

2024.04.17 | 20:22

2
РАДЕВ=СИЛА! КОСТАДИНОВ=ПОСОКА! ВОЛГИН=ИСТИНА!

Добави коментар

Водещи новини