Гроздан Караджов: Изплатени са 300 млн. лв. по незаконните инхаус процедури за магистрали

  • 06 февруари 2023 08:45

  • 948
  • 4
Гроздан Караджов: Изплатени са 300 млн. лв. по незаконните инхаус процедури за магистрали
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Изплатени са 300 млн. лв. по незаконните инхаус процедури за магистралите "Хемус" и "Ботевград - Видин", без да са приключили необхоходимите проверки на пътщата. Това заяви в "Денят започва" бившият регионален министър Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова.

"Забавянето на инхаус процедурите се дължи на липсата на финансиране през първите седем месеца на годината. Не е вярно, че тези пари са искани, не е вярно и че не са дадени. Тогава спорът се състоеше в това, че финансовият министър обеща при актуализацията да се възстанови някаква сума от бюджета, която да отиде за строителството на "Хемус" и на "Ботевград - Видин".

Караджов заяви, че като министър не е изплатил нито една стотинка по тези процедури заради разкритията за изнасяне на пари в сакове, и грабежи и е въпрос на принцип да не се дават пари, докато не се намери политическото и юридическото решение на проблема.

"В момента принципите са загърбени и парите са разплатени. Предполагам, че е намерен някакъв законов начин това да се случи. Парадоксът е, че през 2021 г. под председателството на тогавашния правосъден министър Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. се сформира работна група, която обявява тези процедури за незаконни. С едната си ръка навремето си разписал, че това са незаконни процедури и ти си длъжен да ги санкционираш с акт на НС, само че такова нещо не беше внесено, внесена беше някаква глупост за търпимостта", коментира той.

По думите му са извършвани основни ремонти под прикритието на текущи, а работната група, назначена от служебния премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен така се е провалила и така и не е написала на кого какво трябва да се плати. Сега Министерският съвет е взел решение да се плати частично на всяка от фирмите, без да се извършат необходимите проверки, каза още Караджов.

"Когато аз бях министър, за магистрали нямаше пари, такова беше решението на тогавашния финансов министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на. Регионалното министерство бе оставено без нито една стотинка за работа по магистралите Хемус и отсечките по магистралата Ботевград - Видин. За останалите пътища имаше достатъчно пари и за поддръжката, и за строителство", коментира той.

Шишков: При ГЕРБ пътищата са поддържани с текущи ремонти, при които контролът е изключително занижен

Десислава Станева
948 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.02.06 | 10:08

4
А до сега си траеше
кочо боко сик ,вис и милиардите на сараите

2023.02.06 | 09:55

3
А бе депесаро герберско чуждо говедо ,нали ти беше този който искаше милиард и половина да им платиш на същите престъпници разбойници и мутри на ОПГ-герб и дпс , сега се възмущаваш .Нали за ради твоя ментор и функционалния неграмотен и корупциана мутренска кратуна бе свалено редовното правителство и заради вас държавата се тресе вече втора поредна година от избори .Безсрамник с бесрамник
Караджов

2023.02.06 | 09:50

2
Караджов е човек на Герб
Гого

2023.02.06 | 09:13

1
Незаконни в БГ. А в ЕС ?

Добави коментар

Водещи новини