Водещите новини! Мастит бизнесмен се оказа заподозреният за убийството в с. Антон; скоро ще искат оставката на Гешев (и още…)

  • 08 февруари 2022 18:50

  • 6507
  • 1
Водещите новини! Мастит бизнесмен се оказа заподозреният за убийството в с. Антон; скоро ще искат оставката на Гешев (и още…)
© Pixabay

*** Водещите вечерни новини на 8 февруари ***

 

28-годишен пастир от Копривщица е мъжът, убит зверски в село Антон. За престъплението е задържан крупен фермер - един от най-големите арендатори на земи в Средногорието, съобщава БТВ.

Мастит бизнесмен се оказа убиецът в село Антон

***

Съпругата на убития пастир в село Антон разказа пред БТВ, че съпругът ѝ е поискал 50 лева от работодателя си по телефона, след това излязъл и повече не се прибрал.

От прокуратурата съобщават, че за убийството е задържан за 72 часа неговият работодател - арендаторът Дончо Петров, а днес е задържан и брат му - Красимир Петров.

Тук ме спря патрулката и ми каза: Иван е свършил курса и аз попитах: Как така е свършил курса? И той: Иван лежи там мъртъв. Това за мен не е човешко, не е човешко. Оставят едно 11-месечно бебенце сираче“, каза съпругата на убития.

Съпругата на убития пастир: Оставиха едно 11-месечно бебенце сираче

***

Действията по разследването са започнали след постъпил сигнал за намерен мъж в безпомощно състояние на улица в с. Антон, Софийска област.

Прокуратурата разкри нови подробности за жестокото убийство в Антон

***

Колкото повече светът отива на зле, толкова повече си проличават „истинските цветове“

***

В най-скоро време ще задействаме процедурата по искане на оставката на главния прокурор. Това заяви правосъдният министър Надежда Йорданова по време на брифинг в министерството.

Преди няколко часа Конституционния съд на Република България се произнесе по искането на Министерски съвет за тълкуване на Конституцията относно дали министърът има правомощието да отправи искане към пленума на ВСС за прекратяване на мандата, когато има основания за това. Това искане може да стане, когато има тежко или системно нарушение или се уронва престижа на съдебната система, каза Йорданова.

Йорданова: В най-скоро време ще задействаме процедурата по искане на оставката на Гешев

***

„Решението на Конституционния съд отваря пътя към един механизъм за търсене на отговорност на главния прокурор, който беше поставен под съмнение от Висшия съдебен съвет, когато беше сезиран от проф. Янаки Стоилов (служебен министър на правосъдието - б.р.). 

Тогава ВСС си затвори очите, та се наложи сега Конституционният съд да им каже очевидното - длъжни са да разгледат по същество аргументите в полза на това, че Иван Гешев е осъществил изискуемите от Конституцията предпоставки за освобождаването му“.

Христо Иванов: Гешев е дал изобилни основания да се иска отстраняването му

***

ВСС не преназначи Лозан Панов като съдия

***

Днес по обед премиерът Кирил Петков е бил редовно призован за разпит във Върховната касационна прокуратура.

Призовката е била връчена на главния секретар на Министерския съвет, съобщи bTV.

Ясно е кога Кирил Петков трябва да се яви на разпит в прокуратурата

***

„Когато бях министър на икономиката и разбрах, че има такава тема, сложих като отговорник заместник-министър Калина Константинова, която да вижда какво се случва. 

Въпреки че в момента ДПС си прави някаква реклама, коалицията беше първата, която внесе проектозакон. 

Лично обещах, че тези „златни паспорти“ ще бъдат приключени. Смешно е, че ДПС не каза нищо по темата за последните 4 години. Сега, когато ние внесохме законопроект в парламента, изведнъж ДПС стана революционер за премахването на „златните паспорти".

Петков: „Златните паспорти“ са политически пиар на ДПС

***

„Очакваш депутатите да решават проблемите на държавата, а всъщност голяма част от тях са там с обратните намерения“, сподели Ицо Хазарта в "Шоуто на Николаос Цитиридис"по БТВ.

Той даде пример със закон, свързан с електроенергията, който трябва прекрати краденето на пари.

„Тогава 14 часа стояхме в парламента. Мнозина се опитваха да бавят процеса, за да ни писне. Хора сме и всеки има някакви задължения в края на деня. Любимото ми е „процедура по начина на водене“. Някой вдига ръка и губи време с това. Онзи ден това го направиха 40 пъти и вероятно изгубихме 3 часа… Всичко опира до хората, които са в парламента. Знаех, че ще е трудно там, но не очаквах да е толкова безпардонно“, коментира Христо Петров.

Ицо Хазарта: Знаех, че ще ми е трудно в парламента, но не очаквах това

***

Те посочват, че при встъпването си в длъжност не са намерили никой от предишното ръководство, както и началниците на ключови дирекции. На работа са останали само главният счетоводител и специалистът по човешки ресурси.

Огромна финансова дупка заварило новото ръководство на "Булгаргаз", няма как да се разплатим за газ с руснаци и азери

***

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко, който е заподозрян в държавна измяна, отговори на предложението на руския президент Владимир Путин за предоставяне на политическо убежище, съобщи „Украинская правда“.

Порошенко отхвърли оферта от Путин за политическо убежище

***

Нещо като министър на дупките на поничките…

Джейкъб Рийс-Мог бе назначен за британски министър за възможностите, създадени от Брекзит

***

Доста интересна позиция, касаеща по-възрастните…

Испански пенсионер събра 600 000 подписа срещу онлайн банкирането

***

 

Novini.bg
6507 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
usera

2022.02.08 | 20:41

1
Тоя и брат му са големи VIP мутри и може да бият и трепат хора безнаказано!!!

Добави коментар

Водещи новини