Важно за шофьорите: Възстановяват движението в участък от АМ „Тракия“

  • 26 април 2024 06:28

  • 1002
  • 1
Важно за шофьорите: Възстановяват движението в участък от АМ „Тракия“
© Bulfoto

Около 14:00 часа ще бъде възстановено движението в платното за Бургас между 20-и и 21-и км на АМ „Тракия“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Поради ремонт на селскостопански подлез от 5 март трафикът преминаваше двупосочно в платното София. Със завършването на строителните дейности се възстановява нормалното движение по автомагистралата и се улеснява пътуването на шофьорите преди почивните дни за Великден и Гергьовден.  

Основният ремонт на селскостопанския подлез при 20-и км се извършва от „Автомагистрали“ ЕАД. Строително-монтажните работи са възложени след проведена открита процедура по ЗОП през миналата година.Предвижда се след почивните дни за Великден и Гергьовден да продължи ремонтът на подлеза в платното за София. Целта е ремонтните дейности да завършат до средата на юни, преди стартирането на активния туристически сезон и нарастване на трафика към черноморските курорти.

При ремонта на съоръжението в платното за столицата превозните средства ще преминават двупосочно в обновеното платно за Бургас. За повишаване на безопасността на движение в часове с интензивен трафик през почивните дни, както беше и до момента, преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона временно ще се ограничава и пренасочва по обходен маршрут по път I-8 София-Пловдив. В петък от 12:00 до 20:00 часа и в събота от 8:00 до 14:00 часа.

Камионите, пътуващи в посока Пловдив, ще се отбиват при 5-и км на АМ „Тракия“ по пътната връзка с първокласния път София - Пловдив и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ - при 23-и км. В неделя ограничението ще е от 8:00 до 14:00 часа и ще се използва същото алтернативно трасе.

При засилен трафик в участъка от магистралата и по указание на „Пътна полиция“ може да се въвежда реверсивно движение с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14:00 часа в петък до 14:00 часа в събота и две ленти в посока София и една към Пловдив от 14:00 до 20:00 часа в неделя.

Апелират се шофьорите да пътуват внимателно, да следват стриктно поставената пътна сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700/ 130-20.

Затруднен трафик на магистрала Тракия заради катастрофа

Стойността на договора е 792 хил. лв. с ДДС и средствата са от републиканския бюджет. Мостовото съоръжение е с дължина 28.5 м и е в експлоатация от 1978 г. В участъка от платното за Бургас пътната плоча бе с нарушена хидроизолация, а по настилката и при двете фуги имаше пукнатини.

С основния ремонт на подлеза се подобрява експлоатационното състояние и се гарантира безопасното преминаване на превозните средства. Освен обновяване на съоръжението са ремонтирани и около 200 метра от настилката на магистралата преди подлеза в платното за Бургас, с което се повишава безопасността на движение преди активния туристически сезон.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1002 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.26 | 09:14

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини