Испански пенсионер събра 600 000 подписа срещу онлайн банкирането

  • 08 февруари 2022 17:08

  • 2426
  • 1
Испански пенсионер събра 600 000 подписа срещу онлайн банкирането
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Испански пенсионер събра над 600 000 подписа в петиция срещу онлайн банкирането, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Петицията вече е изпратена до министерството на икономиката и до централната банка на страната. Подписката, озаглавена "Аз съм стар, не съм идиот" и инициирана от Карлос Сан Хуан, е в знак на протест срещу закриването на физически офиси на банките и разширяването на онлайн банкирането, което затруднява възрастните хора. 

Сан Хуан, който е пенсиониран лекар на 78 години, призовава банките да осигурят достатъчно истински банкови офиси, за да могат да обслужват възрастните си клиенти, вместо да ги прехвърлят към онлайн банкиране, което често се оказва предизвикателство за тях.

По данни на в. “Ел Паис” ръстът на дигитални услуги засяга не само банките. Около една трета от испанците се чувстват ограничени във възможностите са да получат определени услуги, работни места или държавна помощ именно поради дигитални ограничения, посочват проучвания.

Правителството обеща да лобира пред банките да оставят достатъчно служители, за да могат да обслужват възрастните клиенти. От финансовата индустрия признават, че са наясно с проблема и обещават да потърсят решение.

Скочиха таксите при използване на банкомат

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2426 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.08 | 18:20

1
Щом банките закриват офиси, защо расте такса обслужване?

Добави коментар

Водещи новини