Колкото повече светът отива на зле, толкова повече си проличават „истинските цветове“

  • 08 февруари 2022 15:18

  • 2046
  • 0
Колкото повече светът отива на зле, толкова повече си проличават „истинските цветове“
© Badiucao

Путин си играе с пръста на спусъка, Китай му приглася, че няма нищо лошо в това, Европа, САЩ и цивилизованият свят са принудени да правят отстъпки, защото хулиганите плашат с война, а в България цари възхвала и радост едва ли не от поведението на хулиганите. Наричат това „мъжкарска политика“. 

Типично за жертвите на детската площадка е да се радват, когато хулиганите бият друго хилаво хлапе. Бързат да кажат колко са „мъжкарски“, да им се подмажат. 

Никак не е учудващо при това положение, че подкрепата за членството ни в ЕС е спаднало. Спрямо предишната анкета (2020 г.) има спад от 7%. 

49% от българите смятат, че членството в ЕС е нещо добро, сочат данните на Евробарометър

Колкото повече светът отива на зле, толкова повече си проличават „истинските цветове“ на нашенеца. Иска царче да го управлява. Да го побийва, пошляпва, че да го вкара в правия път… демокрацията е за евроГейовете, нали? Само 32% са избрали демокрацията като водеща европейска ценност, която трябва да бъде защитавана.

(!!!)

На две трети от българите демокрацията им е през…

Дайте да се разберем веднъж и завинаги: „демокрация“ НЕ Е онова, което предателите на България и помиярите от ДС и политбюро, които се премениха и от комунисти станаха капиталисти с парите на държавата, ви насадиха през 1989-1990 г. НЕ Е. 

Не е и онова, което те и децата им три десетилетия ви лъгаха, че е, докато държаха парите ви, бъдещето ви и гонеха вашите деца в чужбина. 

Демокрацията тепърва я виждаме да се подава иззад завоя, виждаме я как изглежда, още не сме се докоснали до нея. 

Ако ТОВА, дето го наричаха „демокрация“ в България, ви дразни, разбирам ви, всички ни дразни, защото е фалшиво. Но, ако се държите за полата на Путин, хвалите диктаторите от бившите съветски републики и мечтаете за фюрер, истинската демокрация няма и да я доближите. Никога. 

Свободата на словото и на мисълта се класира още по-зле в приоритетите: 27%. По-малко от една трета от нашенци смятат, че свободата на словото и мисълта са важни. Което е нормално, като се има предвид, че повечето, така или иначе, нямат какво да кажат. Но е смешно, че такива обидчиви снежинки, които прекарват дни и седмици в оплакване как някой сайт или платформа не им е позволила бесния расистки коментар или брутално агресивните заплахи, плачейки, че това е срещу свободата им на словото… как същите тези НЕ смятат свободата на словото за важна. 

Значи никога не е било за свободата на словото, нали? Проблемът им е бил друг. 

Става още по-зле: 

Защитата на правата на човека в ЕС и по света са смятани за приоритет от едва 25% от българите. Само една четвърт. 

Как да втълпиш на маса, която смята, че най-важната част от историята ѝ е, че е била робска, как да ѝ втълпиш, че идеали като свобода и човешки права са важни, че демокрацията не е въпрос на „нагласяване“ според различните държави и културни ценности, както се споразумяха Си Зи Пин и Путин? Как наистина?

Какво иска нашенецът най-много? Свобода? Пф! Глупости, свободата е за в приказките и за трапезата на Трети март. 

Да има повече пари. Това иска. Сега, веднага. Как може да стане това, ако демокрацията и свободата не са ти приоритет и по този начин имаш корумпирано управление от нагаждачи, верни на диктатора? Как може да стане ли? Ето как (и нашенецът отдавна го е проумял, да не се правим на ударени): не се противопоставяй на корупцията, а гледай да намериш начин да я насочиш и към себе си. 

Прави ли ви впечатление, че реакциите на мнозинството, когато се разкрие поредният случай на корупция, не е непоносимост, а съжаление, че корупцията не се е отъркала малко в тях. 

Няма непоносимост към корупцията, а завист. 

Най-голямата мечта на някои от робите не е да са свободни (какво да я правят тая свобода?!), а да са по-приближени до господаря, че да им даде малко власт и да контролират други роби. 

Избягалите в Сан Диего, Калифорния – в рая на земята – българи масово са гласували на последните избори за про-руска партия. 

Коментиращите с възхвала за Путин и кремълската пропаганда, като им погледнеш профилите – повечето са живеещи в Англия, САЩ, Германия, Холандия, Канада, Австралия. Нито един не е живеещ в Русия, Китай, Беларус. Нито един. Седят си в демократичните държави, ядат от тяхната трапеза, изкарват пари благодарение на социална и държавна структура противоположна на диктатурата и онова, което хвалят, но плюскайки от масата на демокрацията, с пълна уста плюят по нея и хвалят държавници, които са докарали народите си до просешка тояга. 

(!!!)

Това е някакво ново явление в психиатрията и ме е страх, че ще го кръстят на нас, българите. 

Не всички сме такива, но всички носим петното на срама. Не е първото, няма да е и последното, както изглежда. 

Ето ви, за финал, малко карикатури от китайския дисидент Badiucao, споделени за безплатно сваляне в мрежата, за да се разпространи гледната му точка и отношението към Олимпиадата.

Едни от първите, които ги споделиха, бяха платформата Cartoon Movement, които събират под шапката си смели художници от цял свят. 

P.S.: Депутатите от ДБ Георги Ганев и Мартин Димитров призоваха премиера да изиска Русия най-после да върне архивите на България, които Москва нарича „военни трофеи“. 

Миналата година Европейският парламент призова Москва да върне заграбените от червената армия през 1944-45 г. архиви от държави в Централна и Източна Европа. 

Още от 2004 г. държавата ни прави смешно жалки и плахи опити да си поиска архивите. Да видим какво ще последва сега. 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
2046 0

Водещи новини