Близо 3 млн.лв. ще бъдат отпуснати за ремонти на детски градини и училища в София

  • 24 януари 2022 13:03

  • 169
  • 0
Близо 3 млн.лв. ще бъдат отпуснати за ремонти на детски градини и училища в София
© Pixabay

Столичният общински съвет /СОС/ ще разгледа предложение на Стефан Марков, председател на финансовата комисия към СОС и на зам.- кмета по финанси Дончо Барбалов за отпускане на 2 826 850 лв. от приватизация за ремонти на сгради на детски градини, които се нуждаят от обновление, съобщиха от пресцентъра на СОС.

Във връзка с подготовката на бюджета на Столичната община, зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов е изискал от всички районни кметове да предоставят справка за проекти и обекти в кварталите за включване в инвестиционната програма. Постъпилите предложения възлизат на 131 млн лв., от които 92 млн. за детски заведения. Извършен е преглед на всички, за да се установят обектите с най-неотложните нужди и е изготвен поименен списък за финансиране. В него попадат 12 детски градини в районите "Красно село", "Възраждане", "Сердика", "Подуяне", "Изгрев", "Младост", "Витоша", "Връбница", "Панчарево" и "Банкя", детска ясла номер едно и четири училища в районите "Слатина", "Триадица", "Искър" и "Връбница". Ремонтните дейности предвиждат вътрешно и външно обновяване, подмяна на сградни инсталации, поправка на покриви, мерки за енергийна ефективност и др.

Асен Василев представи бюджета за 2022 г., детските градини и яслите стават безплатни

Столичната община има последователна политика за поетапно обновяване на образователната инфраструктура във всички райони на града. С тази цел Съветът за управление на приватизационни фонд разгледа внимателно всички постъпили предложения и реши да отпусне средства за обновяването на общинската собственост и най-вече за създаване на удобна и красива среда за нашите деца, коментира Стефан Марков, председател на Комисията по финанси и бюджет към СОС, цитиран от пресцентъра на съвета.

Виолета Симеонова
169 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини