Фандъкова: Изграждаме 18 детски градини и ясли на територията на Столичната община

  • 04 ноември 2021 15:41

  • 310
  • 2
Фандъкова: Изграждаме 18 детски градини и ясли на територията на Столичната община
© Булфото (архив)

В момента изграждаме 18 детски градини и ясли на територията на Столичната община. За съжаление, има райони, в които организацията не е добра. Това заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която днес посети новопостроена детска градина в ж.к. "Овча купел", съобщават от Столичната община. Новата детска градина в район "Овча купел" за 116 деца е напълно готова. Записването ще приключи до края на другата седмица.

Най-голямо е забавянето за детската градина в кв. "Кръстова вада" в "Лозенец". Тя е въведена в експлоатация, но все още не работи. Районната администрация продължава да изчиства проблеми, свързани основно с оборудването. За такива примери заявих на кметовете на райони, че там, където допуснат драматични забавяния, следващите обекти ще се изпълняват от Столична община, посочи Фандъкова.

Тя информира, че Столичната община строи нова детска градина и в "Горна Баня" и вече има сключен договор за разширението на градината в "Суходол". В "Овча купел" имаме много добра координация с районния кмет, а ролята на кметовете на райони е много важна, защото те са възложители на строителството, посочи столичният кмет.

Фандъкова: Екипите на СО - в помощ на училищата при доставката на тестове за учениците

Константин Тодоров
310 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Краси

2021.11.08 | 20:47

2
За какво са ни да тормозят децата ни то оставаме без българи и деца всички ще избият българоубииците да угодят на ес и сащ
UMRQL KASKET

2021.11.04 | 15:52

1
ahhahahahaahahhahahahahahahs msyyrtttttttt SMYYRTTTTT

Добави коментар

Водещи новини