СОС ще гласува предложения за изграждане на детски градини чрез намалени отстояния

  • 13 октомври 2021 14:26

  • 239
  • 0
СОС ще гласува предложения за изграждане на детски градини чрез намалени отстояния
© Pixabay

Столичният общински съвет /СОС/ ще разгледа на заседание утре, доклади от районни кметове за намаляване отстоянието на терени върху, които ще се изграждат детски ясли и градини, съобщиха от СОС.

Така с разширяването на площта на детските заведения се прави поредната стъпка към преодоляване недостига на места в детски градини и ясли на територията на Столична община. Намаляването на отстоянията е резултат от направените промени в Закона за устройство на територията по искане на кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и главния архитект на столицата Здравко Здравков.

Предложенията, които общинските съветници ще гласуват, са от районите "Подуяне" и "Младост". Става въпрос за даване на съгласие за прилагане на намалени отстояния при преустройството на магазин във филиал на детска градина номер 91 "Слънчев кът" за откриването на яслена група, както и изграждане на детско заведение с четири градински и две яслени групи в "Суха река - запад".

За район "Младост" намалените отстояния ще дадат възможност за разширение на детска градина номер 109 "Зорница" чрез изграждане на две двуетажни пристройки за четири групи, информират от СОС.

Министър Денков: Училищата и детските градини ще получат допълнителни средства за 2021 г.

Константин Тодоров
239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини